Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe otvorili prvú robotickú reštauráciu v Európe

Napísal Róbert Bosák, 02.12.2018

Česká architektúra má na konte ďalšie európske prvenstvo. 29. novembra totiž v Prahe otvorili nové Technologicko-informačné centrum, ktorého súčasťou sa stala reštaurácia, či skôr vináreň, akou sa zatiaľ nemôže pochváliť žiadna iná európska krajina.

 

Nielen cenné prvenstvo, ale aj významný pokrok a zároveň inšpirácia pre okolité krajiny. Aj takto môžeme zhodnotiť otvorenie nového pražského projektu Cyberdog, v ktorom si svoje miesto našla prvá reštaurácia svojho druhu v celej Európe. Jedinečnou ju robí práve využitie robotických technológií, aké sú zatiaľ pri obsluhe hostí prítomné len v zámorí.

Zdroj: www.radio.cz 

 

Obsluhu nahradí špeciálna robotická ruka

 

Vináreň otvára dvere všetkým, nielen návštevníkom Technologicko-informačného centra, v ktorého 2-poschodovom sídle ju zriadili. Hostia s chuťou na dobrý drink si tak vyskúšajú úplne nový spôsob obsluhy, aký je doposiaľ známy len z hŕstky zámorských barov. O všetko sa postará špeciálna robotická ruka, ktorá vám nápoje naleje, prípadne namieša, a hneď na to podá rovno na stôl.

Zdroj: www.trigema.cz 


Objednávku vybavíte pomocou aplikácie

 

Skôr, než sa k slovu dostane robotická ruka, je potrebné vybaviť objednávku a pripraviť jej podávanie. Aj v tomto prípade sa všetko zariadi bez prítomnosti ľudskej obsluhy. Po výbere zvolených drinkov totiž odošlete svoju požiadavku pomocou mobilnej aplikácie. Objednávka sa pripraví a špeciálnym vozíkom s automatickým riadením privezie k vášmu stolu. Potom už príde rad na spomínanú robotickú ruku.

Zdroj: www.radio.cz 


Ľudská obsluha vypomáha len výnimočne

 

Po vychutnaní obľúbeného nápoja už ostáva len zaplatiť. Aj tento krok zvládnete bez ľudskej asistencie, no len v prípade, že uplatníte bezhotovostný platobný styk. Pokiaľ uprednostňujete hotovosť, potom k vám príde riadna ľudská obsluha, ktorá s vami platbu vybaví. Pri čakaní na jej príchod si ešte spoza preskleného interiéru môžete vychutnávať výhľad na okolie budovy navrhnutej ateliérom Black n´ Arch.

Zdroj: www.tvarchitect.cz 


Praktické info pre návštevníkov vinárne:

 

- vináreň sídli v Technologicko-informačnom centre na Seydlerovej ulici, Praha 13

- pre orientáciu pri hľadaní vinárne sa dá využiť aj zastávka metra Nové Butovice

- otváracie hodiny vinárne sú od 17:00 do 23:00, ak sa v nej nekonajú súkromné oslavy

 

Ďalšie informácie o vinárni, o technologickom centre aj o projekte nájdete na www.cyber-dog.cz.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.cyber-dog.cz

Foto: www.kudyznudy.cz, www.radio.cz, www.trigema.cz, www.tvarchitect.cz