Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Ostrave zrealizujú nový most, ktorý bude dominantou mesta

Napísal Róbert Bosák, 12.10.2021

Stav mostov v Moravskoslezskom kraji je vo väčšine prípadov dobrý. Približne pätina z nich však potrebuje rekonštrukciu, prípadne náhradu. Jedným z nich je aj ostravský most v lokalite Karolina.

 

Most v ostravskej časti Karolina je dlhší čas v nevyhovujúcom technickom stave. Problémom je aj vysoká kapacita prepravy, ktorá jeho stav ešte viac zhoršuje. Aj preto sa dávnejšie začalo hovoriť o nahradení mosta novou stavbou, ktorá by dokázala splniť funkčné nároky a zároveň byť estetickou dominantou Ostravy.

Zdroj: Roman Koucký

 

Návrh nového mosta je už hotový

 

Snaha nahradiť existujúci most novým neostala iba pri slovách. Vedenie mesta v uplynulých mesiacoch pracovalo na prípravách, ktorých výsledkom je návrh projektu nového mosta. Ten bol predstavený v priebehu minulého týždňa v podobe, ktorá by mala byť konečnou. O návrh sa postaral Roman Koucký, ktorý má s navrhovaním mostov bohaté skúsenosti. Medzi jeho diela patrí napríklad Trojský most v Prahe alebo Mariánsky most v Ústí nad Labem.

Zdroj: Roman Koucký

 

Most bude dominantou Ostravy

 

Autor návrhu poňal most ako modernú technickú stavbu odpovedajúcu požiadavkám dnešnej doby. Dielo s dĺžkou 100 metrov a šírkou 17 metrov bude rozdelené na 3 časti, čo umožní bezpečný a plynulý prechod ponad rieku vodičom, chodcom aj cyklistom. Okrem praktickej stránky má plniť aj tú estetickú. Architekt vsadil na zrkadlovo otočené konštrukcie, ktoré sa zhotovia z patinovanej ocele nevyžadujúcej takmer žiadnu údržbu. Konštrukcie sa následne skombinujú so sklenenými prvkami, ktoré povýšia celkový dizajn na nadčasový.

Zdroj: Roman Koucký

 

Realizácia vyjde do 200 mil. Kč

 

Realizácia ambiciózneho návrhu si vyžiada vyššie finančné náklady. Podľa zástupcov mesta by ale nemala byť drahšia ako 200 mil. Kč. Do odhadovanej ceny realizácie sa však započítali aj náklady na demoláciu existujúceho mosta, ktorý bude nahradený novým dielom. Zatiaľ nie je známe, kedy po novom moste prejdú prví chodci, cyklisti aj vodiči. Podľa kompetentných by sa tak malo udiať v roku 2025.

Zdroj: Roman Koucký 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: ctk.cz, mapaostrava.cz

Zdroj foto: Roman Koucký