Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V olympijskej dedinke ZOH 2018 vyrastú špeciálne minidomy

Napísal Róbert Bosák, 08.12.2016

Bývanie v mini domčekoch sa osvedčilo natoľko, že sa stáva bežnou súčasťou života. Po najnovšom sa s ním stretnú aj aktéri pripravovanej zimnej olympiády, pre ktorých sa už navrhujú špeciálne ubytovacie zariadenia.

 

Olympijská dedinka v Pchjongjangu, ktorá bude  pri príležitosti nadchádzajúcich zimných olympijských hier v roku 2018 hostiť športovú elitu z celého sveta, ponúkne účastníkom dosť netradičný spôsob ubytovania. Architekti poverení návrhom ubytovacích zariadení totiž prišli  s prekvapujúcim projektom malých modulových domčekov s trochu skromnou výmerou.

Zdroj: www.inhabitat.com

 

Ubytovací priestor len 20m2

 

So zimnou olympiádou v Pchjongjangu sa spája viacero očakávaní a najnovšie sa k nim pridá aj otázka ubytovania v olympijskej dedinke. Architekti z Južnej Kórei a USA sa totiž spojili pri návrhu miniatúrnych domčekov, ktoré majú slúžiť ako príbytky pre aktérov hier. Ak sa ich projekt osvedčí, na športovcov čakajú skromné príbytky s výmerou do 20m2, ktoré však aj tak prinesú viac pohodlia ako hociktoré iné domy.

Zdroj: www.inhabitat.com


Prvý vzorový dom už zrealizovali

 

Lepšiu predstavu o olympijských domčekoch prinesie prvý vzorový dom, ktorý už architekti stihli zrealizovať. Preň je typický 3 metre široký priestor s celkovou plochou 19,8m2, kde si obyvatelia nájdu kuchynský kútik, kúpeľňu, mini spálňu na zníženom poschodí či dokonca terasu. Priestory sú navrhnuté v prírodnom štýle zo svetlého dreva, čo zvýši pocit komfortu. Okrem toho sa dajú premiestniť, čím by sa mohol riešiť častý problém s chátrajúcimi domami v olympijských dedinkách.

Zdroj: www.inhabitat.com

 

Typické prvky olympijského minidomu :

 

- objekt je modulového typu, dá sa premiestniť a prispôsobiť novému prostrediu

- pri realizácii sa používajú výhradne prírodné materiály, interiéru dominuje drevo

- prevedenie fasády a vonkajších častí stavby navrhli v znamení elegantnej čiernej

- dom disponuje 8 veľkými oknami, ktoré sa starajú o správnu intenzitu denného svetla

Zdroj: www.inhabitat.com


Pokiaľ by chceli organizátori olympiády ubytovať do takýchto miniatúrnych príbytkov davy športovcov, museli by nimi zaplniť rekordne veľkú plochu. Napriek tomu, že v dedinke budú aj väčšie objekty, priestoru na domčeky sa nájde dostatok. A vzhľadom na to, že ide o dosť netradičný spôsob bývania, určite si ho mnohí radi vyskúšajú.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : inhabitat.com