Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

v Dubaji postavia 928-metrový mrakodrap

Napísal Róbert Bosák, 11.01.2018

Pretrvávajúce ticho okolo realitného trhu v Dubaji už začínalo vzbudzovať podozrenie. V jednom z novodobých centier modernej a futuristickej architektúry je však ticho pred búrkou, pretože v miestnom prístave sa pripravuje ďalší veľkolepý projekt.

 

Keď v Dubaji dokončili Burj Khalifa, najvyššiu budovu sveta, málokto veril, že o pár rokov tu začnú stavať ešte vyšší objekt. Vyše 800-metrová stavba, ktorá je stále výškovým lídrom, však má vážneho konkurenta v podobe Dubai Creek Tower. Tá ju má prerásť o 100 metrov a po úspešnom ukončení prvých projekčných testov to vyzerá, že to stihne už do 2 rokov.

Zdroj: gulf-insider.com

 

Nový dubajský líder s výškou 928 metrov

 

Bolo len otázkou času, kedy sa Dubaj pokúsi odpovedať na snahu Saudskej Arábie túžiacej po prvenstve v rebríčku najvyšších budov. Aj keď projekt novej veže neprerastie Jeddah Tower zo saudskoarabskej Džiddy, ktorá má byť prvou svetovou stavbou siahajúcou do výšky vyše 1 kilometra, s 928 metrami za sebou nechá všetky ostatné budovy a pred jej veľkosťou sa bude musieť skloniť aj spomínaná Burj Khalifa.

Zdroj: gulf-insider.com

 

Prvé projekčné testy úspešné ukončené

 

Výstavba nového dubajského rekordéra je zatiaľ stále v štádiu príprav, no jej zahájenie sa už dlho odkladať nebude. Len pred pár dňami ukončili niekoľko sérií testov, ktoré mali odhaliť statické schopnosti objektu a preveriť jeho základy. Tie totiž budú musieť siahať do hĺbky 70 metrov, z ktorej vyrastie dlhá veža s dizajnom kombinujúcim tvar minaretu a ľalie.

Zdroj: gulf-insider.com 

Výnimočná stavba s hotelom a obchodmi

 

Podľa projektantov nebude Dubai Creek Tower výnimočná len konštrukčným prevedením. Pýšiť sa môže unikátnou polohou priamo v prístave, len zopár minút autom od letiska, čo dá ľudom v budove možnosť užívať si panoramatický výhľad. Priestory na takýto pôžitok zaistia vyhliadkové plochy zrealizované na niekoľkých poschodiach. Za zmienku stojí aj plánované obrie nákupné centrum a skoro pol miliónové sídlisko, ktoré obklopí najvyššiu dubajskú vežu.

Zdroj: thetowerinfo.com

 

Preteky o najvyšší mrakodrap vyvrcholia v roku 2020, kedy je naplánované ukončenie prác na Jeddah Tower aj Dubai Creek Tower. Ktorá z budov získa štatút najvyššej stavby sveta ako prvá, to zatiaľ nevedia ani autori projektov, no vyššie šance má dubajský projekt, ktorý chcú prezentovať v rámci svetovej výstavy Expo 2020. Práve to bude hnať stavebníkov k skorému ukončeniu realizácie, aby sa mohol Dubaj svetu opäť ukázať v čo najlepšom svetle.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: thenational.ae, gulf-insider.com, thetowerinfo.com