Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Anglicku postavia prvý futbalový štadión z dreva

Napísal Róbert Bosák, 27.11.2016

Má to byť prevratný projekt, ktorý je vôbec prvý svojho druhu. Výstavba futbalového štadióna spojená s maximálnym možným využitím drevených prvkov bude nepochybne pokrokom v oblasti realizácie moderných športových stánkov.

 

Vo svete športu sa neustále realizujú megalomanské štadióny, ktoré sa stávajú domovom bohatých klubov. Nie všetci si však môžu dovoliť honosné „sídla“ a preto vsádzajú skôr na praktické využitie. Dobrým príkladom je aj projekt pripravovanej futbalovej arény v meste Nailsworth, kde chcú postaviť šikovný ekologický štadión.

 

Projekt prvého futbalového štadióna z dreva

 

Lokálny anglický klub Forest Green Rovers F.C. patrí medzi hŕstku európskych mužstiev, ktoré hrajú svoje domáce zápasy na štadiónoch využívajúcich ekologické stavebné princípy. V najbližšej budúcnosti však nemusí ísť len o prítomnosť solárnych panelov a cesta k ekológii sa môže uberať aj ďalšími smermi. Predstavitelia klubu totiž vyhlásili súťaž na obnovu arény, ktorú vyhral návrh dreveného štadióna, vôbec prvého na svete.

Zdroj: www.dezeen.com

 

Aréna má chrániť životné prostredie

 

Zodpovednosť za výstavbu netradičného futbalového stánku preberie víťaz súťaže, ktorým je ateliér nebohej architektky Zahy Hadid. Práve ten prišiel s nápadom postaviť štadión, ktorý bude zrealizovaný výlučne z dreva. Hlavným dôvodom však nie je dizajn ani nižšie finančné náklady, ale snaha o ochranu životného prostredia. Práve drevo totiž obsahuje porovnateľne menej uhlíka, čo sa odrazí minimálnou záťažou na okolité prostredie.

Zdroj: www.dezeen.com

 

Výstavba je súčasťou projektu Ecopark

 

Malý lokálny štadión, ktorý by už čoskoro mohlo navštevovať 5000 divákov, vznikne ako súčasť rozsiahlejšieho zeleného projektu. Ecopark, ako autori pomenovali nový komplex v Nailsworthe, má priniesť nové vegetačné plochy, oddychový park a čerešničkou na torte bude obnova neďalekého vodného kanála Stroudwater. Mesto tak robí ďalší krok k splneniu svojho sna o premene na zdravú, čistú a trvalo udržateľnú lokalitu.

Zdroj: www.stroudnewsandjournal.co.uk

 

Ohlasy na pripravovaný projekt sú už teraz dosť pozitívne a s ďalším postupom prác budú očakávania ešte viacej rásť. Predsa len, výstavba dreveného štadióna je úplnou novinkou na scéne a ak sa tento krok osvedčí, môže byť inšpiráciou pre ďalšie kluby, ktoré budú chcieť prispieť k trvalo udržateľnému rozvoju.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : e-architect.co.uk, dezeen.com, stroudnewsandjournal.co.uk