Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ukrajinská firma prišla s návrhom 3D domov hotových do 2 dní

Napísal Róbert Bosák, 25.01.2018

Pred pár mesiacmi svet obleteli informácie o niekoľkodňovej výstavbe rodinných domov pomocou 3D tlače, s ktorou prišli čínske a neskôr aj dubajské firmy. Aktuálne sa na túto pokrokovú metódu dala aj ukrajinská spoločnosť sľubujúca výstavbu do 2 dní.

 

Predstava, že jeden deň si dom objednáte a na druhý deň sa pozeráte na jeho hotovú podobu, znie neuveriteľne. Vďaka špeciálnym 3D tlačiarňam to ale nie je nič nereálne, čo potvrdili aj projekty rodinných domov od ukrajinskej spoločnosti PassivDom. Tej sa podarilo navrhnúť šikovné pasívne príbytky v bežnom štandarde s možnosťou realizácie už za 2 dni.

Zdroj: startitup.sk 

Jeden deň 3D tlač, druhý deň výstavba

 

Kým čínske a dubajské prototypy domov sa nemohli pochváliť nadštandardným zariadením, energetickou efektivitou a zdravým vnútorným prostredím, v tomto prípade sú splnené všetky kritériá. To sa podarilo aj napriek expresne rýchlej realizácii, ktorá je rozdelená do dvoch dní. Počas prvého bude 3D tlač (trvajúca 8 - 10 hodín) formovať okná, rozvody, potrubia a ďalšie komponenty, a v tom druhom príde na rad realizácia stien a strechy, o ktorú sa postará robot vyvinutý pre splnenie stavebných účelov.

Zdroj: startitup.sk

 

V ponuke sú 2 modely typových objektov

 

modulOnePrvý z domov dosahuje výmeru len 38 m2, no napriek tomu poskytne majiteľom maximálny komfort a štandardné vybavenie. Dispozícia je riešená v štýle otvorenej obývačky prepojenej s kuchyňou, ktorú dopĺňa spálňa a oddelená kúpeľňa.

Zdroj: bigthink.com

 

modulTwo – Väčší z domov má výmeru 77 m2 a rovnako ako prvý model ponúka kompletné vybavenie potrebné pre život. Výhodou je viac priestoru a kúpeľňa navyše, ktorá zvýši mieru súkromia v prípade, že dom bude obývať viac ľudí.

Zdroj: interez.sk

 

3D tlač domu vyjde majiteľa nad 30 000 €

 

Nakoľko oba modely sú ukážkou nadštandardného bývania v pasívnom energetickom režime, ich návrhári to zohľadnili aj pri cenovej kalkulácii. Menší z objektov vyjde kupujúcich zhruba na 31 000 € a za ten väčší je potrebné priplatiť ešte necelých 20 000 €. Za tieto peniaze však dostanú kvalitné bývanie v útulnom príbytku, ktorý im postavia za rekordne rýchlu dobu.

Zdroj: pcrevue.sk

 

Text: Róbert Bosák

Foto: activehouse.info, startitup.sk, bigthink.com, pcrevue.sk