Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Toyota chce v Japonsku vybudovať zelené mesto budúcnosti

Napísal Róbert Bosák, 13.01.2020

Projektov futuristických miest, ktoré majú priniesť modernejšie a ekologickejšie miesta pre život, pribúda. Ďalší návrh tohto druhu bol predstavený v krajine vychádzajúceho slnka. Stojí za ním Toyota.

Zdroj: big.dk


Veľké nadnárodné automobilky sú často považované za jedného z hlavných vinníkov dnešnej klimatickej situácie. Niektoré z nich sa preto snažia prichádzať s účelovými projektmi, ktoré dokážu prispieť k zlepšeniu stavu životného prostredia. Japonská Toyota túto stratégiu poňala vo veľkom štýle. V spolupráci s ateliérom BIG predstavila projekt Woven City.

Zdroj: big.dk


V znamení eko a smart

 

Pri návrhoch takýchto miest sa už tradične dbá na ich „zelený“ charakter. Iné to nebolo ani pri príprave projektu od Toyoty. Tá chce okrem využitia dreva a skla pri výstavbe budov vsádzať aj na solárne zariadenia alebo recykláciu dažďovej vody. V meste sa vysadí aj množstvo živej zelene, ktorá bude prítomná na verejných priestranstvách aj vo väčšine objektov vybavených inteligentnými technológiami.

Zdroj: big.dk


Experiment s dopravou

 

V rámci dôrazu na eko a smart prvky bude stredobodom projektu aj integrácia nadčasovo riešenej dopravy. Na tej si dá Toyota ako popredný výrobca áut obzvlášť záležať, pričom báť sa nebude ani odvážnych experimentov. K tým má patriť napríklad testovanie autonómneho riadenia vozidiel či využívanie smart systémov v kuriérskych službách. Ďalší z cieľov počíta s vybudovaním cestnej siete, ktorá sa bude deliť podľa úrovní rýchlostí a druhu dopravných prostriedkov. Toyota trvá aj na tom, aby v meste nejazdili vozidlá so spaľovacím motorom.

Zdroj: big.dk


Priamo pod horou Fuji

 

Cestná sieť, námestia obklopené zeleňou aj budovy s rôznym účelom využitia, to všetko bude vyžadovať pozemky s výmerou 175 hektárov. Tie si už Toyota stihla vyhliadnuť blízko mesta Susono. Jedná sa o obrovské nezastavané priestranstvo rovno pod posvätnou japonskou horou Fuji. Napriek pobúreniu časti verejnosti sa tam má s výstavbou Woven City začať už budúci rok, pričom aktuálne plány hovoria o jeho dokončení v spojitosti s rokom 2028.

Zdroj: big.dk


Text: Róbert Bosák

Zdroj: big.dk, woven-city.global

Zdroj foto: big.dk