Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tempo predaja bytov v metropolách V4 zrýchľuje

Napísal Róbert Bosák, 11.02.2016

Európskemu trhu s bytmi sa v súčasnosti darí nadmieru dobre, pod čo sa podpisuje aj dianie v krajinách V4. Pozitívny vývoj v týchto štátoch ťahajú metropoly, ktoré už niekoľko mesiacov hlásia oživovanie trhu spojeného so stúpajúcim dopytom po bytoch.

 

K vývoju podobnému tomu z predkrízového obdobia majú metropoly V4 ešte dosť ďaleko, no v porovnaní s predošlými rokmi je situácia oveľa lepšia. Tempo predaja sa výrazne zrýchľuje, developerské projekty pribúdajú a ceny objektov stúpajú, čo prináša viacero rekordných čísel a trh tak môže napredovať. Oživovanie realitného trhu v každej z týchto krajín sa odzrkadľuje práve v hlavných mestách, ktoré sú už tradične ťahúňmi trhu vo svojich krajinách.

 

Sila Varšavy ďalej stúpa

 

Varšavský realitný trh potvrdzuje svoju silu už roky a spomedzi V4 je momentálne najsilnejší. Počet novopostavených bytov vlani vzrástol o pätinu v porovnaní s rokom 2014 a rovnako sa zvýšil aj predaj. Podobný vývoj sa očakáva aj počas najbližších mesiacov, kedy sa developeri budú snažiť vyrovnať ponuku a dopyt.

Zdroj: www.cestovaniesvetom.sk

 

Praha s rekordným predajom bytov

 

Štatistiky poukazujúce na vývoj trhu s bytmi v Prahe prinášajú developerom ohromnú radosť. V minulom roku dokonca padol rekord v počte predaných bytov a české zdroje uvádzajú až 7000, čo značí 18% zrýchlenie v porovnaní s rokom 2014. Silný bol najmä prvý a tretí kvartál a počas toho posledného prišlo takisto zopár silných týždňov. 

Zdroj: www.libertybuilding.cz

 

Budapešť mierne zaostáva

 

Maďarskí makléri a developeri sa z dôsledkov krízy spamätali celkom rýchlo, no oživovanie trhu v Budapešti je momentálne pomalšie ako u susedov. Aj napriek tomu je bytová výstavba na slušnej úrovni a ani o aktuálnych číslach predaja sa nedá hovoriť ako o zlých. Ceny bytov však zaostávajú a tempo ich predaja nie je také ako napríklad v Prahe.

Zdroj: madarsko.vasezajazdy.cz

 

Bratislavský rast pokračuje

 

Naše hlavné mesto zaznamenáva v percentuálnom vyjadrení podobné tempo ako Praha. Pri prepočte na obyvateľa však vôbec nezaostávame, takže Bratislava potvrdzuje svoju silu. Nové byty pribúdajú, predaje dosahujú slušné čísla a ceny v mnohých lokalitách postupne stúpajú, takže bratislavský trh je na najlepšej ceste.

Zdroj: www.drazba-sk.sk

 

Stredoeurópske trhy sú pre developerov momentálne celkom príťažlivé, čo by malo podporiť ďalšie oživovanie aj v krajinách V4. Každá zo štyroch metropol má slušne našliapnuté, takže počas roka sa určite dočkáme viacerých úspechov. Zaostávať nebude ani Bratislava, ktorá už roky ukazuje, že aj napriek malému trhu dokáže byť pre európske mestá konkurenciou a jej obyvatelia majú k dispozícií silný a dynamický trh s bytmi.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : cestovaniesvetom.sk, libertybuilding.cz, madarsko.vasezajazdy.cz, drazba-sk.sk