Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Svoju pyramídu má už aj Londýn

Napísal Róbert Bosák, 17.06.2016

Londýnska architektonická mapa je opäť bohatšia o jedinečnú budovu, ktorá si získala pozornosť celého sveta. Novou súčasťou komplexu jedného z tamojších múzeí sa totiž stala šikovná budova prevedená v tvare imitujúcom pyramídu.

 

Pri návrhoch moderných budov múzeí, galérií a iných kultúrnych objektov musia architekti predstaviť nekopírovateľný nápad, ktorý zaujme z viacerých uhlov pohľadu. Ak sa to podarí tak originálne ako v prípade nového objektu patriaceho do komplexu slávneho londýnskeho múzea Tate Modern, výsledkom môže byť jedno z najkrajších architektonických diel, aké sa dnes realizujú.

 

Múzeum vyžadovalo rozšírenie priestorov

 

Tate Modern patrí k najnavštevovanejším múzeám Veľkej Británie a so stúpajúcim počtom návštevníkov bolo potrebné zrealizovať nové priestory, v ktorých by sa dali umiestniť ďalšie expozície. Lákať turistov však nemali len vystavené artefakty zdobiace zbierku Londýnskeho národného múzea umenia, ale takisto budova a jej prevedenie orientované na nejaký špeciálny vzhľad. Verdikt iniciátorov nápadu postaviť nový objekt bol jasný, architekti mali pripraviť  prekvapenie, ktoré zaujme a vystihne charakter múzea.

Zdroj: www.bdonline.co.uk

 

Netradičná pyramída na britský spôsob   

 

Dvojica švajčiarskych profíkov Jacques Herzog a Pierre de Meuron, zodpovedná za realizáciu staršej časti múzea, dostala dôveru aj teraz. Podľa ohlasov na ich projekt sa veriť osvedčenej dvojke oplatilo, pretože budova múzea bola obdivovaná hneď po jej dokončení, čo spôsobuje najmä jej vzhľad. Ide o pyramídu, ktorá síce nie je vernou kópiou tohto stavebného útvaru, no s prižmúrením oka sa jej náramne podobá. A samozrejme šlo o zámer vdýchnuť nehnuteľnosti  jedinečnosť vhodnú pre vkus britského stavebníctva.

Zdroj: www.widewalls.ch


Moderná, vysoká a priestranná

 

Pyramída skrášľujúca priestory múzea sa okrem originálneho dizajnu vyznačuje niekoľkými zaujímavými konštrukčnými prevedeniami prispôsobenými požiadavke dať miestnej kultúre nový rozmer. Za zmienku stojí aj výška objektu, ktorého vrchol siaha až na úroveň 70 metrov. V komplexe sa tak konečne nájde dosť priestoru pre návštevníkov, ktorých sem ročne zavíta viac ako 5 miliónov.

Zdroj: www.independent.co.uk  

 

Doteraz si mohli návštevníci pozerať novú súčasť múzea len zvonku, no oddnes sa im naskytá možnosť vstúpiť do priestorov interiéru ukrývajúcich bohatú umeleckú expozíciu. Londýnska pyramída tak otvára svoje brány a ponúka sa verejnosti celá v plnej kráse. Hodnotenia budovy sú pozitívne už teraz a po dnešnom otvorení by mali iba pribúdať.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : bdonline.co.uk, widewalls.ch, independent.co.uk