Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štýlové bývanie pre skutočných patriotov

Napísal Róbert Bosák, 19.05.2016

Patrioti, národovci či vlastenci. Nejde o žiadnych politických radikálov ani extrémistov z pouličných hnutí hrajúcich sa na ochrancov štátu, ale o skutočných milovníkov svojej krajiny a jej kultúry. Práve títo obyvatelia sa potešia inšpiráciám z britských príbytkov, ktoré im môžu pomôcť pri zariaďovaní bývania pre hrdého Slováka.

 

Aj Slováci majú svojich verných patriotov a v porovnaní so zahraničnými krajinami ich vôbec nie je málo. Hlavný rozdiel však spočíva v tom, že u nás nie je bežné, aby sme si zariaďovali domácnosť vlajkami a ďalšími typickými symbolmi spájanými s našou krajinou. Ak sa však nájdu takí, ktorí by to chceli skúsiť, prinášame im zopár zaujímavých tipov z britských bytov a domov, v ktorých zohráva národnosť kľúčovú úlohu a vernosť k svojej krajine vidno aj na zariadení interiéru.

Zdroj: www.dezeen.com

 

Bývanie patriota odráža jeho kultúru

 

Pokiaľ sa má nejaký interiér niesť v duchu patriotizmu, potom treba pri zariaďovaní upriamiť pozornosť na jednotlivé prvky pripomínajúce kultúru danej krajiny. Aj keď vo všeobecnosti platí, že čím väčšia krajina, tým viac možností pre dizajnéra, s kreativitou a dobrým nápadom si poradia aj návrhári v malých krajinách ako napríklad Slovensko.

Zdroj: www.homedsgn.com

 

Chýbať nesmú typické národné doplnky  

 

Základom každej domácnosti obývanej patriotom je zakomponovanie typických národných doplnkov do priestoru. Napríklad Briti môžu vyžívať rôzne obrazy so svojimi povestnými autobusmi alebo makety architektonických veľdiel z Londýna, ktoré poslúžia ako dekorácia. Ani Slováci sa nemôžu sťažovať na nedostatok možností a do jednotlivých izieb môžu použiť napríklad folklórne predmety, staromódne textílie alebo originálne drevorezby.

Zdroj: www.interiordesign.net


Zástava ako elegantný dekoračný prvok

 

Najsilnejší symbol patriota je jednoznačne vlajka umiestnená priamo v príbytku. Podobne ako britská zástava, aj tá slovenská má pekné farby, ktoré pri správnom zladení priestoru dokážu pekne vyniknúť. V takom prípade sa národná trikolóra nestáva len symbolom patriotizmu, ale takisto aj elegantným dekoračným prvkom, ktorý má zvýrazniť charakter obydlia. 

Zdroj: www.homedsgn.com

 

Ani skutočný patriot nie je povinný prejaviť svoje vlastenecké srdce zmenou interiéru, no ak túži po nejakom oživení bývania, táto možnosť sa javí ako jedna z tých najlepších. Navyše, na Slovensku by šlo o raritu, takže z pohľadu dizajnu by sme takéto príbytky mohli vnímať ako jedinečné. Prečo aj nie, veď pokiaľ bude výsledkom príjemná atmosféra a zaručený komfort,   v konečnom dôsledku to bude iba prínos.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dezeen.com, interiordesign.net, homedsgn.com