Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Realitné investície v strednej a východnej Európe čaká rast. Investorov láka aj Slovensko.

Napísal Róbert Bosák, 28.04.2016

Slovensko nie je pre investorov vyhľadávajúcich reality tou najatraktívnejšou krajinou, no ich pozornosť dokáže upútať. V tomto roku ich má dokonca prísť viac ako inokedy a spolu s Maďarskom sa máme stať krajinami s najsilnejším rastom objemu investícií v celom stredo a východoeurópskom regióne.

 

Na začiatku roka obleteli viaceré svetové médiá titulky o rekordnom objeme investícií do nehnuteľností dosiahnutom počas minulého roka. Latka bola zdvihnutá vysoko aj v regióne strednej a východnej Európy, od ktorého sa očakáva ďalší úspešný rok, ktorý by dokonca mohol prekonať ten predošlý. Súčasťou týchto optimistických predpovedí je aj vývoj u nás, ktorý má priniesť jeden z najlepších rokov pre investorov pôsobiacich na Slovensku.

Zdroj: www.spiegel.de

 

Nášmu regiónu veštia ďalší skvelý rok

 

Analytici viacerých popredných agentúr sa zhodujú, že vysoký záujem o investície do realít v krajinách strednej a východnej Európy bude pokračovať počas celého tohto roka. Podobne ako vlani, aj teraz budú developeri vsádzať miliardy eur do rôznych nových projektov. Pre celý región je to prísľub silného roka, ktorý môže nadviazať na doterajší vývoj a ponúknuť tak dostatok príležitostí pre rozvoj miestnych trhov.

 

Po slabšom úvode prichádza výrazný rast

 

Očakávania silného rastu dosahujúceho niekoľko percent nezastavil ani pomalší štart v úvode roka. Podľa poradenskej spoločnosti CBRE bolo počas prvého štvrťroka v tunajšom regióne uzatvorených až 110 obchodov, čo je v porovnaní s minuloročným úvodným kvartálom viac o dvojnásobok. Aj napriek tomu klesol celkový objem týchto investícií o 6% na 1,84 miliardy eur. Medzi investormi však nevznikol priestor na pesimizmus a podľa ich vyjadrení prichádza silný rast, ktorý zatieni slabší štart  roka.

 

Slovensko má patriť k najsilnejším v regióne

 

Pozitívne vyhliadky pre strednú a východnú Európu súvisia s očakávaným rastom takmer vo všetkých krajinách regiónu. Chýbať medzi nimi nebude ani Slovensko, ktoré s Maďarskom dosiahne najvyšší rast celoročného objemu investícií. Aspoň tak to hovorí najnovšia správa CBRE, ktorá pasuje tieto dve krajiny do roly vážnych konkurentov pre najsilnejších hráčov v danej oblasti, ktorými sú už niekoľko rokov Česko a Poľsko.

Zdroj: blog.corenetglobal.org

 

Vlani sa investíciám do nehnuteľností v strednej a východnej Európe darilo nadmieru dobre a podľa viacerých odborných štúdií bude tento vývoj pokračovať. Z úst mnohých analytikov vychádzajú odvážne tvrdenia o prekonaní ďalších rekordov. Či sú tieto predpovede oprávnené a investori ich dokážu splniť, to ukáže dianie počas nasledujúcich mesiacov. Naša pozornosť sa samozrejme nasmeruje na Slovensko, ktoré údajne čaká rekordne silný rok, počas ktorého máme zdolať aj pár rekordov.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : spiegel.de, blog.corenetglobal.org