Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pred sviatkami stihli oceniť najkrajšie kultúrne pamiatky Slovenska

Napísal Róbert Bosák, 31.12.2016

Historické budovy prežili mnoho Silvestrov a pokiaľ prešli dôkladnou rekonštrukciou, ich kráse to vôbec neuškodilo. Platí to aj v prípade víťazov ceny Fénix, ktorú už tradične udeľujú najkrajším kultúrnym pamiatkam Slovenska.

 

Už len pár hodín a odbije magická polnoc, ktorou vstúpime do nového roku. Napriek tomu, že kalendár bude ukazovať číslo 2017, milovníci historickej architektúry si radi zaspomínajú na rok 2015. Dôvod je jednoduchý, tesne pred Vianocami boli Ministerstvom kultúry vyhlásení držitelia ceny Fénix –Kultúrnej pamiatky roka 2015.

 

Ceny Fénix 2015 :

 

Mesto Lučenec – Po ukončení rekonštrukcie bolo jasné, že nová podoba lučeneckej synagógy si získa obdiv. Ocenilo ju aj Ministerstvo kultúry, ktoré ju zaradilo medzi najlepšie stavebné projekty roku 2015.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Manželia Coplákovci – Eugen a Ľudmila Coplákovci sa postarali o úplnú renováciu starého baníckeho domu v Štiavnických Baniach. Cieľom bolo zachovať staromódny nádych stavby typický pre banícke domy, čo sa podarilo na výbornú.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Kaštieľ Gbeľany, s.r.o. – Spoločnosť získala cenu za kompletnú obnovu staršieho kaštieľa v obci Gbeľany. Súčasťou prác bola aj prístavba novodobej časti, ktorá areálu vrátila podobu uzatvoreného nádvoria.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Obec Dechtice – Snaha o zachovanie pôvodnej kultúry napriek rozsiahlej rekonštrukcii bola ocenená aj v obci Dechtice. Tá si prestížne ocenenie zaslúžila reštaurátorskými prácami na obnove miestneho rímskokatolíckeho kostola.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Súčasťou udelenia cien Fénix bolo aj odovzdanie ceny pre Najkrajšie obnovenú pamiatku. O tú sa postarali SPP a Nadácia SPP, ktoré na základe hlasov udeľovaných na sociálnej sieti spoločne ocenili vyššie spomenutú lučeneckú synagógu. Vzhľadom na zisk dvoch ocenení jej tak môžeme udeliť pomyselný titul najkrajšej kultúrnej pamiatky za rok 2015.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : culture.gov.sk, archinfo.sk

Foto : archinfo.sk, youtube.com