Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha hostila predvalentínsky galavečer Inspireli Awards

Napísal Róbert Bosák, 16.02.2017

Niekto na Valentína dostal dezert, niekto kvety a niekto cenný pohár pre víťaza veľkej medzinárodnej súťaže. Večer pred sviatkom zaľúbených totiž prebehol ceremoniál, na ktorom ocenili laureátov ceny Inspireli Awards 2016.

 

Druhý ročník prestížnej medzinárodnej súťaže, ktorá sa ako jedna z mála v Európe venuje mladým architektom do 35 rokov, je oficiálne uzavretý. Poslednú slávnostnú bodku za ním dal pondelkový galavečer, na ktorom boli odovzdané ceny minuloročným víťazom. Podujatie organizované pod taktovkou medzinárodnej elity z oblasti dizajnu, architektúry a politiky tak naplnilo osud druhej epizódy, aby mohlo pripraviť pôdu na otvorenie ďalšieho ročníka.

Zdroj: reality.etrend.sk 

Slávnostný ceremoniál hostila Praha  

 

Mená víťazov boli vyhlásené už v decembri, no na oficiálne udelenie cien si museli všetci počkať. Stalo sa tak až tento pondelok v priestoroch pražského Kostola sv.Anny, kde prebehol slávnostný ceremoniál. Okrem finalistov a poroty sa galavečera zúčastnilo viac ako 200 hostí vrátane odbornej smotánky z rôznych krajín, ktorí prišli osobne podporiť mladého víťaza.

 

Víťazom nádejný talent z Talianska

 

Po minuloročnom víťazstve domáceho Jakuba Hoffmana sa titul sťahuje na juh. Aktuálnym kráľom mladých architektov bude až do vyhlásenia výsledkov budúceho ročníka Giacomo Garziano. Nádejný taliansky talent sa presadil jednoduchým návrhom rekonštrukcie staršieho domu v lokalite Altamura. Podľa vlastných slov sám nečakal, že jeho práca zaujme natoľko, že vyhrá, no ocenenie prijal s radosťou a vierou, že ho postaví pred nové príležitosti.

Zdroj: inhabitat.com

 

Ďalšie popredné umiestnenia Inspireli Awards 2016:

 

2.miesto – Daiki Watanabe (Japonsko)

3.miesto – Somayeh Ravanshadnia (Irán), Magdalena Tröbinger (Taliansko)

Cena verejnosti – Said Belmir (Francúzsko)

 

Finále aj so slovenskou účasťou

 

Výber jediného víťaza z 50 finalistov bol len zlomok toho, čo musela porota prejsť s cieľom nájsť toho najlepšieho. Do súťaže bolo celkovo prihlásených neuveriteľných 1051 projektov, pričom takmer všetky boli ozdobou súčasnej architektúry. Nás teší, že vo finálovej nominácii nechýbali slovenské tváre, nakoľko porotu oslovila práca Dominiky DianišovejJakuba Vydru.

Zdroj: stavbaweb.cz

 

Pre víťaza a určite aj pre ďalších finalistov má účasť v tejto súťaži obrovský prínos pre štart ich kariéry. Uvidíme, či sa v blízkej dobe staneme svedkami výstavby veľdiel, ktoré vzídu z návrhu týchto mladíkov. Veď práve oni sú budúcnosťou architektúry a čoskoro budú udávať nové trendy. A už o rok za nimi prídu ďalší, ktorí onedlho zabojujú o víťazstvo tejto ceny.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ediliziaeterritorio.ilsole24ore.com, inspireli.com, inhabitat.com, stavbaweb.dumabyt.cz