Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pozor na bytového podvodníka v Bánovciach nad Bebravou!

Napísal Róbert Bosák, 22.08.2019

Na slovenskom realitnom trhu došlo k ďalším podvodom. Tentoraz sa o nich postaral neznámy páchateľ, ktorý si za obete vybral 2 záujemcov o kúpu bytu v Bánovciach nad Bebravou.  

 

Snaha kúpiť byt rýchlo, lacno a bez zbytočnej administratívy už viackrát skončila obrovským fiaskom. Aktuálne ho zažili aj 2 záujemcovia o byt v Bánovciach nad Bebravou, ktorí padli za obeť neznámemu podvodníkovi. Ten od nich stihol vytiahnuť pár tisíc eur a vzápätí sa úplne vytratiť.

 

Prvá obeť prišla o 4 460 €

 

Prvou z obetí sa stal 28-ročný muž, ktorý sa prostredníctvom inzertného portálu chcel dostať ku kúpe 3-izbového bytu s výmerou 72 m². Na neoverenú ponuku reagoval aj kvôli výhodnej cene 44 600 €.  Po dohode s údajným pracovníkom dražobnej firmy Platiť sa oplatí odoslal na odporúčaný účet 10 % zábezpeku vo výške 4 460 €. Po jej úhrade sa však podvodník odmlčal, vypol telefón a neprišiel na sľubovanú prehliadku.

 

Druhá ujma vyše 3 000 €

 

V druhom prípade uplatnil podvodník podobný postup. Jeho obeťou sa stala 22-ročná žena, ktorá chcela kúpiť nehnuteľnosť takisto prostredníctvom inzertného portálu. Predmetný 2-izbový byt s výmerou 67 m² sa „predával“ za 34 600 €. Záujemkyňa mala po telefonickom dohovore poslať na účet vyše 3 000 € určených ako záloha u notára. Po odoslaní danej sumy sa jej však údajný zamestnanec viac neozval.  

 

2 obete, 8 100 €, čísla, ktoré by nemuseli byť konečné. Polícia varuje, že okrem spomínanej dvojice mohli alebo v najbližšom čase môžu podvodníkovi naletieť ďalšie osoby, a to nielen v Bánovciach nad Bebravou. Odborníci tak upozorňujú na riziká lacných ponúk a uhrádzania zálohových platieb vopred bez notárskeho overenia, za ktorými sa môže skrývať práve takáto podvodná ponuka.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto zdroj: mapio.net – garcon 123