Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Poznáme domácich kandidátov na cenu Mies van der Rohe 2017

Napísal Róbert Bosák, 03.01.2017

Prípravy na odovzdávanie najslávnejšej architektonickej ceny na starom kontinente sa už pomaly začínajú. Do výberu finalistov súťaže Mies van der Rohe Award 2017 ostáva len pár týždňov a o miestenku medzi najlepšími sa pobije aj pätica našich stavieb.

 

Európska smotánka z oblasti architektúry už čaká na nominácie najlepších diel z posledných 24 mesiacov. Chýbať nebudú ani stavby našich architektov, ktoré sa v pestrej medzinárodnej konkurencii pokúsia prebojovať medzi elitu. Slovenská komora architektov (SKA) a Henrieta Moravčíková už vybrali päticu najlepších objektov schopných ukázať kvalitu domácej práce v čo najlepšom svetle.

Zdroj: www.earch.cz

 

1.Obytný komplex Vilinki (Bratislava) – V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves vyrástol ešte v roku 2015 moderný obytný komplex, ktorý prekvapil dizajnom aj samotnou kvalitou.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

2.Kaplnka v Kvetnici – Drevená kaplnka na kopci nad obcou Kvetnica v blízkosti Popradu je unikátom svojho druhu. Výnimočnou sa stala napriek svojmu jednoduchému vzhľadu, ktorý fascinuje prepracovaným využitím dreva.

Zdroj: www.earch.cz

 

3.Most Sulín-Muszyna-Zegiestow – Nie je nič nezvyčajné, aby sa medzi ašpirantov na zisk ocenenia prebojovali aj technické objekty. Jedným z aktuálnych nominantov je aj slovenský projekt cezhraničného mostu.

Zdroj: www.earch.cz

 

4.Rodinný dom (Bernolákovo) – Medzi nominovanými sa ocitol aj štýlový rodinný dom z Bernolákova. Jeho návrh prekvapil netradičným poňatím útulného bývania pre viacčlenné bývanie, čím si zaslúžil pozornosť celej architektonickej obce.

Zdroj: www.ozeuroarch.sk

 

5. Komunitné centrum Máj (České Budějovice) - Keďže podmienky nominácie nezakazujú prihlásiť stavbu zo zahraničia, pokiaľ ju realizovali domáci architekti, do výberu sa dostal aj projekt z Česka. Ten potvrdil svoje kvality už pri minuloročnom zisku ceny CEZAAR, ktorú si odniesol za kategóriu Občianske a priemyselné stavby.

Zdroj: www.archinfo.sk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : mvrdv.nl, earch.cz, ozeuroarch.sk, archinfo.sk