Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Poukážky na kúpu kotla na biomasu už žiadateľov nelákajú

Napísal Róbert Bosák, 17.03.2018

Rekordný dopyt po poukážkach z programu Zelená domácnostiam zo strany majiteľov domov v mimobratislavských regiónoch je minimálne do najbližšieho kola minulosťou. V tom poslednom sa totiž prvýkrát nerozdala celá alokácia vyčlenená na podporu OZE.

 

Situácia, ktorá v súvislosti s programom Zelená domácnostiam doposiaľ nastala iba v kolách pre bratislavský región, sa prvýkrát udiala aj mimo hlavného mesta. Pri utorkovom udeľovaní poukážok na kúpu malého obnoviteľného zdroja energie (OZE) sa totiž vyčerpala len zhruba štvrtina celej vyčlenenej čiastky.

 

Poukážky získalo len 397 domácností  

 

Vyčlenená alokácia vo výške 2,35 mil. € sa neminula ani za 24 hodín, počas ktorých trvalo 21. kolo udeľovania dotácií na kúpu OZE. Počet žiadateľov, ktorým boli pridelené poukážky v hodnote 595 000 €, teda približne na úrovni štvrtiny celkového rozpočtu, dosiahol len 397, čo je oproti očakávaniam pred spustením kola citeľné sklamanie.

 

Dôvodom môžu byť kotly na biomasu

 

Extrémne slabý záujem o poukážky z utorkového kola môže byť spôsobený podporou kotlov na biomasu. Tie síce využíva dostatok domácností, no väčšina financie získala už v minulých kolách. To, či šlo o výnimočný prípad alebo je záujem o peniaze z projektu na ústupe, ukážu už najbližšie kolá, hlavne tie mimobratislavské.

 

Zvyšné peniaze ostávajú naďalej v hre

 

Nevyužité peniaze z 21. kola neprepadnú, pretože podľa podmienok vyplývajúcich z projektu Zelená domácnostiam sa môžu presunúť do ďalšieho kola. To sa však týka iba kôl, v ktorých sa budú podporovať zariadenia na výrobu tepla. Prvé z nich prebehne až v júni, no dovtedy sa ešte stihnú schváliť ďalšie poukážky, medzi ktorými sa zafinancujú aj kotly na biomasu.

 

Marcový harmonogram udeľovania poukážok je naplnený a žiadatelia si na ďalšie počkajú až do apríla. Najbližšie kolo ich čaká 10. apríla a s alokáciou 1,65 mil. € podporí kúpu zariadení na výrobu elektriny. Hneď o týždeň príde na rad ďalšie kolo venované solárnym kolektorom, tepelným čerpadlám a kotlom na biomasu, pri ktorom by sa malo prerozdeliť až 2,35 mil. €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: www.sita.sk

Foto: www.etaenergy.eu