Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Platnosť overenia vodomerov sa predlžuje na 5 rokov

Napísal Róbert Bosák, 22.06.2019

Majiteľov bytov, ktorí si dajú v budúcnosti namontovať nové vodomery, čaká zmena. Vyplývať bude z novej vyhlášky, v rámci ktorej sa upraví lehota na povinné overenie týchto meradiel.

 

Úloha vodomerov je jasná. Menej jasné sú pravidlá okolo povinností, ktoré vyplývajú z ich používania. K tým patrí aj zákonom stanovené overovanie meradiel, ktoré už dlhšie vyvoláva poriadnu vlnu kritiky. To sa má v najbližšom období zmeniť, aj keď zmenu zatiaľ pocítia iba niektorí vlastníci bytov.

Zdroj: www.pixabay.com 


Problémom bola nejednotná lehota na overenie meradiel

 

Dôvodom rastúcej kritiky zo strany majiteľov bytov je nejednotná lehota overovania meradiel vody. Kvôli nej musia vlastníci podstupovať kontrolu vodomerov hneď po 2, resp. 4 rokoch. Konkrétna lehota závisí od toho, či sa jedná o meradlá na teplú alebo studenú vodu. „Dvojitá“ kontrola sa ale čoskoro stane minulosťou a overenie sa bude vybavovať naraz.

 

Po novom bude platnosť overenia účinná celých 5 rokov

 

Zmena lehoty na overenie vodomerov vyplýva z novej vyhlášky, ktorá bola odobrená v rámci procesu novelizácie zákona. Združeniu bytového hospodárstva na Slovensku (ZBHS), ktoré spája správcov bytových domov, sa podarilo presadiť návrh na zjednotenie týchto lehôt do 1. Výsledkom je odobrenie 5 ročnej platnosti overenia oboch typov vodomerov, na teplú aj na studenú vodu.

 

Novinka sa dotkne len domácností s novými meradlami

 

Na zmenu lehoty overenia budú vlastníci bytov nabiehať postupne. Podľa vyhlášky sa totiž bude týkať len domácností, v ktorých sa namontujú nové vodomery až po 1. auguste 2019. Vo väčšine prípadov sa vodomery vymieňajú pri overovaní, takže mnohé domácnosti si na uplatnenie 5-ročnej lehoty ešte počkajú.

Zdroj: www.pixabay.com 


Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: www.pixabay.com