Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obývačky inšpirované duchom Ázie

Napísal Róbert Bosák, 26.08.2016

Možno vás vaša stará obývačka nudí a rozhodli ste sa pre zmenu. Prehľad moderných trendov vás však nebaví a radi by ste skúsili niečo netypické. Potom sa môžete nechať inšpirovať ázijskými interiérmi, ktoré vnesú vášmu bývaniu požadovanú zmenu.

 

V súčasnej dobe nie je žiadny problém zariadiť si obývačku podľa zahraničných interiérových štýlov, vrátane tých z Ázie. Práve tie totiž očarili viacero dizajnérov, ktorí sa venujú vnášaniu východných prvkov do európskych obývačiek. Prečo nie, veď v orientálnych krajinách dobre poznajú tajomstvo, ako nápadito zariadiť jedinečnú obývačku a vytvoriť v nej harmonickú atmosféru. 

Zdroj: www.origima.sk

 

Najkrajšie obývačky inšpirované Áziou :

 

Orient z Blízkeho východu – V ázijskom svete mali vždy dobrý vkus na textílie, ktoré nesmú chýbať ani v obývačkách. Typické sú vyšívané farebné motívy, ktoré majú zvýrazniť vzhľad v miestnosti. Súčasťou priestoru je drevený nábytok a chýbať nesmie živé rastlinstvo, ktoré dáva miestnosti životodarnú energiu.

Zdroj: www.homemag.sk


Na štýl Indie – Indická kultúra ma bohatú históriu sprevádzanú viacerými zmenami, no láska k farbám sa v interiéroch nevytratila. Pestré odtiene nájdeme všade, na stenách, na stoloch aj na vankúšoch. Podobne ako na Blízkom východe preferujú textílie, takže priestranné sedačky pokrývajú hodvábne a kašmírové deky.

Zdroj: www.malvarosa.sk


Čínska hravosť – Interiéry plné symboliky, motívov a tajomných odkazov prinášajúcich hravé poňatie dizajnu, aj takto sa označujú tradičné čínske interiéry poukazujúce na domácu kultúru. Tá sa nestráca ani v tých modernejších domácnostiach, aj keď v nich sa začalo využívať dosť japonských prvkov, napríklad posuvné dvere alebo sedenie na zemi.

Zdroj: www.malvarosa.sk


Japonský minimalizmus – Japonské obývačky sú vo svete dosť výnimočné po stránke dizajnu, no aj kvôli pokojnej atmosfére, ktorá z nich vyžaruje. Majstri minimalizmu totiž vedia, ako sa pohrať s rozmiestnením nábytku a správnym zladením farieb. Základom je však jednoduchosť a orientácia na voľný priestor ako snaha o dosiahnutie maximálneho komfortu.

Zdroj: www.living.cz

 

Aktuálne interiérové trendy sú plné rôznych originálnych inšpirácií, no len málokedy v nich nájdete duchaprítomnosť a hlboké myšlienky. Ak teda chcete oživiť domácnosť originálnou obývačkou spĺňajúcou tento hlbší rozmer, odporúčame skúsiť práve dizajn na ázijský spôsob, vďaka čomu dokážete pocítiť doteraz nepoznané pohodlie.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : origima.sk, homemag.sk, malvarosa.sk, living.cz