Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová čínska knižnica ponúka neuveriteľný pohľad na dizajn

Napísal Róbert Bosák, 19.09.2016

Vášniví knihomoli určite ocenia pohľad na tie najkrajšie knižnice sveta. Tých nájdeme viac než dosť, no žiadna z nich neponúkne to, čo neuveriteľná budova z čínskeho mesta Zhen Yuan.

 

Označujú ju za najkrajšiu knižnicu v celej Číne a nie náhodou ju predstavujú ako inšpiráciu dizajnérom z celého sveta. Yangzhou Zhongshuge, ako pomenovali len nedávno otvorenú knižnicu v spomínanom čínskom meste, totiž ukazuje, čo dokáže dobrý nápad a ako úspešne môže spojiť sily literatúra s architektúrou.


Knižnica, akú svet nevidel

 

Očarujúci vzhľad budovy pôsobí majestátne a mnohí sa pýtajú, koľko práce dalo architektom pripraviť takýto projekt. Návrh dizajnu síce potrápil aj taký slávny ateliér, akým je XL-Muse, no pri práci im pomáhala inšpirácia okolitého prostredia. Interiér budovy náramne pripomína neďalekú vodu a pristavané mosty, čo má zároveň symbolizovať zmysel fungovania knižnice a teda umožniť čitateľom plaviť sa oceánom poznania a múdrosti.

Zdroj: www.jschina.com.cn

 

Architekti mali živú inšpiráciu

 

Práve inšpirácia zo živého okolia umožnila architektom vytvoriť priestory, v ktorých prúdi harmónia a cit pre detail. O neuveriteľný zážitok z dizajnu sa postarali hlavne vysoké stropy, po ktoré siahajú prehľadné police plné kníh rôzneho druhu. Elegantný efekt zabezpečujú aj podlahové krytiny, ktoré dotvárajú príjemnú atmosféru jednotlivých oddelení.

Zdroj: www.retaildesignblog.net

 

Moderna zohrala hlavnú úlohu

 

V porovnaní s najslávnejšími knižnicami sveta, ktoré oplývajú bohatou históriou, Yangzhou Zhongshuge je z úplne iného súdka. Kľúčovým sa stal dôraz na moderné dizajnové riešenia, ktoré však nepôsobia gýčovo. Priestory knižnice sú tak útulné a čitatelia sa v nich môžu cítiť úplne uvoľnene.

Zdroj: www.zet.sk

 

Vedenie knižnice na záujem širokej verejnosti čakať nemuselo, pretože ten prišiel už počas výstavby. Významným míľnikom bolo pochopiteľne júlové otvorenie, od ktorého prichádzajú do netradičných priestorov návštevníci v hojných počtoch každý deň. Nová knižnica tak plní svoju úlohu dokonale a stáva sa perfektným príkladom toho, akú silu má umenie, keď mu doprajeme voľnosť a prirodzenosť.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : jschina.com.cn, retaildesignblog.net, zet.sk