Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Náklady na obnovu hradu Krásna Hôrka vyjdú na 35 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 04.07.2019

Nad opravou hradu Krásna Hôrka visel dlhší čas otáznik. Neistotu do situácie vnášala hlavne výška nákladov na rekonštrukciu a tiež to, či bude štát ochotný prevziať za ňu zodpovednosť. Po stredajších vyhláseniach členov vlády v tom máme omnoho jasnejšie.

 

O čo najrýchlejšej revitalizácii jedného z našich najcennejších hradov sa začalo hovoriť už pár dní po požiari, ktorý vzácnu pamiatku takmer zničil. Prispieť k záchrane sa zaviazala aj vláda, ktorá má zastrešiť rekonštrukčné práce peniazmi zo štátneho rozpočtu. Po dlhšom čakaní je už známe, o koľko kompletná obnova hradu štátnu kasu odľahčí.

 

Obnova až za necelých 35 mil. €

 

Investície do renovácie hradu nepatria k najnižším, no suma dosahujúca skoro 35 mil. € vraj dokáže pokryť kompletnú revitalizáciu. Jej výsledkom bude oprava vyhorených častí, sanácia poškodených expozícií či úprava okolia pamiatky. V rámci nej sa časť financií vynaloží aj na okolitú infraštruktúru a občiansku vybavenosť pod hradom.

Zdroj: Jozef Kotulič 


Peniaze budú čerpané postupne

 

Návrh vlády počíta s postupnou revitalizáciou rozdelenou na jednotlivé etapy. Práve tie budú smerodajné pre čerpanie balíka peňazí, ktorý má byť vyčlenený na tento účel. Momentálne sa pracuje na montáži striech a reštaurovaní vybraných častí objektu. Čoskoro by sa malo prejsť k ďalším krokom. Celý plán revitalizácie má ukončiť obnova horného hradu.

Zdroj: uksean13 


Práce potrvajú až do roku 2023

 

Práve prácami na hornom hrade sa má obnova pamiatky dotiahnuť do úplného finále. K tomu by malo prísť v roku 2023, kedy je naplánované sprístupnenie kompletne obnoveného hradu. Turisti však nemusia s návštevou čakať 4 roky. Jednotlivé časti hradu a okolitého areálu budú priebežne prístupné napriek súčasne prebiehajúcim rekonštrukčným prácam.

Zdroj: govisity.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: Jozef Kotulič, uksean13, govisity.com