Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najnavštevovanejšie nákupné centrum hľadajme v Dubaji

Napísal Róbert Bosák, 25.11.2015

V žiadnom meste sa za posledné roky nepostavilo toľko megalomanských projektov ako v Dubaji. Patria k nim rôzne typy objektov a súčasťou bohatého zoznamu stavebných veľdiel sú aj tamojšie obchodné centrá. 


Nie sú to len mrakodrapy a luxusné rezidencie, ktoré robia architektúru v Dubaji výnimočnou po celom svete. Obrovskú pozornosť si vyslúžili aj moderné nákupné strediská, ktorých úloha je jasná. Ukázať turistom aj domácim návštevníkom, kde sa dá nakupovať najlepšie. Obzvlášť zaujímavým centrom vynikajúcim nad pomery v celom meste je Dubai Mall.

Zdroj: www.massbettertravel.com

 

Výnimočný projekt prestížneho tímu 

 

Príprava výnimočného projektu, ktorý mal opäť potvrdiť poprednú pozíciu Dubaja na mape architektúry, sa niesla pod taktovkou osvedčeného tímu poskladaného zo svetoznámych mien. Celý projekt sa niesol pod taktovkou spoločnosti Emaar Properties, ktorú riadi známy profík Mohamed Alabbar. Práca tohto impéria sa podieľala na ďalších megalomanských projektoch v meste, čo dávalo predpoklad, že realizácia Dubai Mall bude nadmieru úspešnou investíciou.

Zdroj: www.alldubai.ae

 

Najnavštevovanejšie centrum sveta

 

Očakávania spojené s výstavbou a následným otvorením centra boli vysoké a investori určite túžili po svetovom prvenstve v návštevnosti. Skeptici, ktorí tento cieľ považovali za príliš odvážny, museli veľmi rýchlo vytriezvieť, pretože zámer sa podaril. Ako sa ukázalo už prvý rok po otvorení, o centrum bol obrovský záujem a jeho bránami prešli milióny návštevníkov. Napríklad v roku 2011 (3 roky po otvorení) prišlo do priestorov centra až 54 miliónov ľudí.

Zdroj: www.alldubai.ae

 

Centrum láka množstvom atrakcií  


Aj zarytí odporcovia nákupných stredísk by mali čo robiť, aby odolali návšteve Dubai Mall. Megaprojekt totiž neponúka len obchodné možnosti, ale láka najmä zaujímavými atrakciami, pričom niektoré z nich nenájdete v žiadnom inom centre. 

 

Interiérové akvárium – Viac ako 30 000 morských tvorov pláve priamo vo vnútri centra.

Zdroj: www.alldubai.ae

 

Candylicious – 930m2 je na cukráreň dosť veľa a je jasné, že väčšiu nenájdete nikde na svete.

Zdroj: www.alldubai.ae

 

22 kinosál – Vďaka viacerým kinosálam môže pozerať film v rovnakom čase až 2800 ľudí. 

Zdroj: www.likeswagon.com

 

Olympijské klzisko – V Dubaji sa klziská nestavajú, takže ľadová plocha s olympijskou veľkosťou bola vôbec prvá v meste. 

Zdroj: www.thedubaimall.com

 

Už je to sedem rokov, čo Dubai Mall poskytuje svojim návštevníkom maximálny komfort. V najväčšom obchodnom centre sveta sa toho dá zažiť podstatne viac ako len chodiť po všetkých obchodoch. Tých je až 1200, čo by bolo poriadne náročnou úlohou, takže venovať pozornosť atrakciám rôzneho druhu je určite lepším riešením ako si užiť najnavštevovanejší nákupný komplex.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : massbettertravel.com, alldubai.ae, likeswagon.com, thedubaimall.com