Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na zozname voľných realít sa ocitlo Michelangelovo toskánske sídlo

Napísal Róbert Bosák, 28.02.2018

V ponuke realitných kancelárií sa niekedy ocitnú aj domy slávnych osobností z minulých dôb. Aktuálne sa do predaja dostala vila, ktorá patrila jednému z najväčších talianskych umelcov a už pár týždňov čaká na svojho nového majiteľa.

Zdroj: www.ecomuseochianti.org


Kým niektorí umelci sú nedocenení a ich život sa spája s chudobou a skromným bývaním, iní si užívajú majestátnosť a luxus. Inak to nebolo ani v minulosti, kedy zažiarila len hŕstka tých najšikovnejších. Jedným z nich bol aj Michelangelo Buonarroti, ktorý si v záverečnej etape svojho života kúpil očarujúcu rezidenciu v talianskom Chianti a tá je dnes na predaj.

Zdroj: www.atticmag.com

 

Historická vila obklopená slnečným Toskánskom

 

Dom, ktorý si preslávený sochár a a architekt zaobstaral v polovici 16. storočia, nesie typické prvky vidieckeho Toskánska. Nachádza sa na svahu Castellino v regióne Chianti obklopenom slnečnými vinicami a olivovými sadmi. Tie tvoria aj značnú časť 2,5-hektárového pozemku, na ktorom stojí historická vila so starobylou kamennou fasádou.

Zdroj: www.handsomepropertiesinternational.com 


Interiér v znamení umenia a vidieckych tradícií

 

Obytná plocha 1 200 m2 je dostatočne veľká na to, aby sa v interiéri mohlo zriadiť 10 spální a 7 priestranných kúpeľní. Dispozíciu rezidencie dopĺňa aj kuchyňa, jedáleň a obývacie či halové priestory. Tie sú vzhľadom na životný štýl svojho najznámejšieho majiteľa zariadené v znamení umenia, ktoré obohacuje tradičnú toskánsku atmosféru.

Zdroj: www.handsomepropertiesinternational.com

 

Predajná cena objektu sa vyšplhala na 7,5 mil. €

 

O kráse a charaktere bývalého Michelangelovho domu niet pochýb, no otázna je primeranosť ceny. Jedna z amerických realitiek, ktorá pridala tento výnimočný dom do svojho zoznamu, sa totiž nebála zapýtať 7,5 mil. €. Celkovú sumu však neovplyvnilo len spojenie s umelcom, ale aj rekonštrukčné práce a rozšírenie pozemku patriaceho k usadlosti.

Zdroj: www.nytimes.com

 

Michelangelov dom, ktorý prežil až dodnes, vlastnili jeho potomkovia ešte celých 300 rokov po umelcovej smrti. Od roku 1867 však vystriedal niekoľkých majiteľov bez príbuzenských väzieb s jeho rodom. Uvidíme, komu sa táto šikovná toskánska vila dostane do rúk teraz a či to opäť nebude niekto z potomkov talianskeho maestra.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: handsomepropertiesinternational.com, ecomuseochianti.org, atticmag.com, nytimes.com