Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Modulárne ekobyty, ktoré vsádzajú na zdieľanie

Napísal Róbert Bosák, 27.06.2019

Projekty trvalo udržateľného bývania sú už dlhšie globálnym trendom. Globálny je však aj problém s ich horšou cenovou dostupnosťou. Odpoveďou naň by mohli byť napríklad modulárne bytové komplexy fungujúce na princípoch zdieľaného bývania.

Zdroj: www.effekt.dk 


Téma moderného mestského bývania v štýle eko, za ktoré nie je nutné utrácať nadpriemerné  čiastky, oslovuje stále viac architektov. Už dávnejšie sa k nim pridal ateliér EFFEKT, ktorý sa okrem iného prezentoval niekoľkými rezidenčnými projektmi tohto druhu. Nedávno k nim v spolupráci so štúdiom SPACE 10 pribudol Urban Village Project, ktorý môže aspoň sčasti  riešiť vyššie uvedený problém.

Zdroj: space10.io 


Lacno, komfortne, ekologicky

 

Dánsky ateliér je povestný nadčasovými víziami, v rámci ktorých pri tvorbe návrhov prepája dizajn, komfort a ekológiu. V tomto prípade sa mu to podarilo aj vďaka príležitosti navrhnúť šikovné bytové domy v geometrických tvaroch, ktoré by boli obložené drevenými obkladmi. Takéto byty by ale stáli pomerne dosť, takže v snahe priniesť cenovo dostupné bývanie vsadil na formu zdieľaného bývania. Práve to by malo inšpirovať kupujúcich k výberu ekologických nehnuteľností.

Zdroj: space10.io 


V hlavnej úlohe zdieľané bývanie

 

Princíp zdieľaného bývania poznáme zo života študentov a robotníkov žijúcich v prenájme. Každý disponuje vlastnou izbou, resp. posteľou, no o kuchyňu a chodbu sa delia. V prípade tohto projektu dostáva táto forma bývania nový rozmer a prináša viacej priestoru a súkromia. Myšlienka však ostáva rovnaká. Majitelia tak budú mať vlastné byty so všetkým, čo k tomu patrí, akurát budú so susedmi zdieľať kuchyňu, práčovňu a pivničné priestory.

Zdroj: www.effekt.dk 


Desiatky bytov rôznych veľkostí

 

To, ktoré z neobytných priestorov bude daný majiteľ zdieľať, závisí aj od toho, aký veľký byt si zakúpi. Podľa aktuálnej verzie projektu ponúknu štvrte tohto typu desiatky bytov s výmerou od 36 do 144 m². Na výber budú priestory od najmenších štúdií až po veľké poschodové byty. K výmere sa nepočítajú zdieľané priestory, takže priestor na bývanie by bol ešte väčší, akurát časť z neho by slúžila viacerým majiteľom naraz.

Zdroj: space10.io 


Koncept projektu ponúka hneď niekoľko riešení súčasných globálnych problémov s bývaním. Aj preto ho dánsky ateliér prispôsobil požiadavkám rôznych regiónov sveta. Ani to však nie je zárukou, že bude developermi privítaný a postupne sa stane súčasťou miest. Zatiaľ tak ostáva len na papieri, kde bude čakať na záujem investorov.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.effekt.dk, space10.io