Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Košice dajú bezdomovcom na zimu špeciálne iglu

Napísal Róbert Bosák, 08.11.2019

Mrazivé zimné počasie si každoročne pýta svoju daň, niekedy aj na ľudských životoch. Predísť tomuto problému chcú v slovenských mestách aj tento rok. Prípravy na zimu už zahájili napríklad v Košiciach, kde sa zakúpilo zopár špeciálnych iglu pre bezdomovcov.

 

Niektorí košickí bezdomovci budú mať počas tohtoročnej zimy trochu iné „ubytovanie“, na aké boli dosiaľ zvyknutí. Stany využívané v predošlých rokoch sčasti nahradia improvizované iglu, ktoré majú byť teplejšie, praktickejšie a o niečo bezpečnejšie. Prvé z nich už stihli nájsť majiteľov, ktorí v nich budú ubytovávať ľudí v núdzi.

Zdroj: www.tasr.sk - František Iván 


Iglu vhodné aj do silných mrazov

 

Zakúpené prístrešky budú mať od klasického iglu ďaleko, snáď len s výnimkou tvaru. Práve ten umožnil vytvoriť menšie improvizované obydlia, ktoré majú vďaka polyethylenovej pene použitej pri výrobe odolať aj silnejším mrazom. Fungovať by to údajne malo vďaka možnosti udržiavať teplotu v iglu pomocou vlastného tela.

Zdroj: www.tasr.sk - František Iván 


Príbytky sú skladacie a prenosné

 

Plusom takýchto netradičných príbytkov je takisto ich mobilita. Malé nenáročné prístrešky je možné kedykoľvek zložiť a následne aj kdekoľvek prepravovať, čo zvyšuje ich využiteľnosť. Platí to pri najmenších 1-miestnych aj väčších 2-miestnych iglu, ktoré tak nebudú fixované na 1 lokalitu a budú sa dať využiť aj inde, nielen na pôvodnom mieste.

Zdroj: www.tasr.sk - František Iván 


Mesto zatiaľ zakúpilo iba 5 iglu

 

Na úvod je iglu príbytkov len zopár. Mesto ich chce najprv vyskúšať v praxi a ak sa osvedčia, postupne by ich počet zvyšovalo. Tie, ktoré už boli zakúpené, odovzdalo novým „správcom“. 3 z nich putovali do Arcidiecéznej charity a 2 si nájdu miesto v areáli neziskovej organizácie Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach.

Zdroj: www.tasr.sk - František Iván


Pri odhadovanom počte vyše 1200 košických bezdomovcov sa kúpa 5 iglu zdá ako príliš malý krok. V rámci pretrvávajúceho problému, akým je prezimovanie bezdomovcov, sa však cenia aj malé kroky, ktoré dokážu pomôcť aspoň niekoľkým ľuďom v núdzi. Snáď bude metropola východu v tomto konaní pokračovať a inšpiruje aj ostatné mestá.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: www.tasr.sk – František Iván