Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hlohovský zámok privítal po dlhoročnom čakaní prvých návštevníkov

Napísal Róbert Bosák, 05.11.2018

Hlohovská atrakcia č. 1 je späť, a to v ešte krajšej podobe. Počas víkendu totiž otvorili brány miestneho zámku, ktorý sa po dlhoročnom čakaní ukázal verejnosti v novom šate.

 

Nekonečnému čakaniu na vynovenú podobu zámku v Hlohovci je definitívne koniec. Neistá budúcnosť vzácnej pamiatky by tak mala byť zažehnaná, pretože hlavná dominanta mesta je od víkendu znova prístupná. Návštevníkom tak predstaví čosi z talentu súčasných architektov a zároveň im ukáže niečo z histórie.

Zdroj: www.pnky.sk 


Rekonštrukcia pod záštitou mesta

 

Viacerí odborníci sa zhodujú, že nebyť tejto rekonštrukcie, zámku by už neostávalo veľa času. Práve rozsiahla renovácia ho pravdepodobne zachránila pred skorým schátraním. Po neľahkej minulosti a strate artefaktov sa v ňom na istý čas usídlil reedukačný ústav, no jeho pôsobenie v priestoroch je dávno minulosť. Ľudia z Hlohovca však k jednej z mála miestnych pamiatok neboli ľahostajní a ako OZ Zámok Hlohovec jej v spolupráci s mestom začali vracať tvár.

Zdroj: www.hlohovec.sk 


Investícia za viac ako 2,6 mil. €

 

Práve mesto sa postaralo o finančnú stránku rekonštrukcie, ktorej náklady sa vyšplhali na viac ako 2,6 mil. €. Vyše 2/3 výslednej sumy zaplatilo z vlastných zdrojov, ku ktorým sa prirátalo ďalších 800 000 € z projektov Ministerstva kultúry. Vedenie radnice tak môže byť maximálne spokojné, pretože kým podľa pôvodného plánu sa mal objekt s priľahlými pozemkami predať, v súčasnosti je z neho zaujímavá atrakcia, ktorá môže do Hlohovca prilákať viacej ľudí.

Zdroj: www.hlohovec.sk   


Nové spoločenské centrum mesta

 

Lákadlom pre turistov nemá byť len samotná pamiatka a expozície umiestnené v zriadených múzeách, ktoré našli sídlo práve v tomto zámku. Objekt sa zároveň stane novým kultúrnym a spoločenským centrom mesta či dokonca mikroregiónu sústredeného v okolí. Časom by sa tu mohli organizovať rôzne spoločenské aj umelecké podujatia od besied po koncerty vážnej či ľudovej hudby.

Zdroj: www.hlohovec.sk  


Opravou fasád, obnovou nádvoria a celkovým vyčistením zámku sa ešte renovácia objektu neskončila. Pokračovať má na jar, a to sanáciou poslednej časti pôvodnej fasády a ďalšími rekonštrukčnými zásahmi na 2. podlaží. Nedokončený stav renovácie však nie je prekážkou k návštevám zámku, ktoré majú premiérový turistický víkend úspešne za sebou.    

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.trnavskyhlas.sk, www.pnky.sk

Foto: www.pnky.sk, www.hlohovec.sk