Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dubaj stavia vežu, ktorá prerastie najvyššiu Burj Khalifu

Napísal Róbert Bosák, 22.10.2016

Dubajská mánia v prekonávaní architektonických rekordov pokračuje. Najnovšie sme svedkami snahy o výstavbu novej najvyššej veže sveta, ktorá vraj prekoná súčasného výškového lídra Burj Khalifa.

Zdroj: www.homecrux.com

 

Metropola pri Perzskom zálive je známa svojim stavebným šialenstvom, ktorého výsledkom sú nezvyčajné architektonické projekty. Mnohé z nich sa týkajú aj výstavby výškových veží siahajúcich do neba, čo platí aj v prípade projektu najvyššej veže sveta. Tá má prerásť aj Burj Khalifu, ktorá je už nejaký čas lídrom medzi výškovými budovami, no podľa všetkého sa jej prvenstvo o pár rokov skončí.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

1000 metrová hranica sa neprekoná

 

828 metrov, presne toľko meria Burj Khalifa, ktorá stále vládne rebríčku najvyšších budov planéty. Developeri z Emaar Properties však túžia prekonať svoj vlastný rekord, čo ich vedie k realizácii ešte vyššej veže. Tá síce nedosiahne magických 1000 metrov, no k dosiahnutiu tejto hranice bude chýbať len kúsok. Aspoň tak to tvrdia investori, ktorí neprezradili presnú výšku, no avizovali, že objekt bude zhruba o 100 metrov vyšší.

Zdroj: www.dailymail.co.uk 


Veža v tvare minaretu

 

Výstavba, ktorej náklady dosiahnu miliardu eur, musí priniesť jedinečnú budovu. Podariť by sa to malo najmä vďaka prepracovanému návrhu architekta Santiaga Calatravu Vallsa, ktorý prišiel s dizajnom stavby pripomínajúcim štíhly minaret. Návštevníkov budovy však nebude tešiť len vonkajší vzhľad, pretože unikátnou ju spraví pohyblivé osvetlenie, závesné záhrady plné vegetácie aj vyhliadky na panorámu mesta.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Dar pre výstavu Expo 2020

 

Iniciatíva postaviť rekordný mrakodrap má zopár dôvodov, ktoré sa netýkajú len praktického využitia modernej budovy. Mesto chce mrakodrap s reprezentatívnou funkciou, ktorý má byť darom pre blížiacu sa výstavu Expo 2020 a práve tento projekt bol vhodný na splnenie účelu.  Aj preto sa projekt nezakladá len na návrhu budovy s dostatkom priestorov, ale hlavný zámer spočíva v prezentácií dokonalosti architektúry. Autori však nezabúdajú na funkčné komerčné priestory, čo robí z budovy viac ako dizajnový unikát.

Zdroj: www.spanish.china.org.cn

 

Správy o výstavbe nového lídra medzi mrakodrapmi prišli už dávnejšie, no najprv neboli spájané s vežou v Dubaji. Skôr než bol avizovaný projekt tohto objektu, architekti navrhli Kingdom Tower s výškou nad 1000 metrov. Tá sa začala stavať v Saudskej Arábii, no zatiaľ nedošlo k očakávanému ukončeniu prác. Aj preto bude zaujímavé sledovať, ktorá z týchto budov sa postaví na vrchol rebríčka mrakodrapov ako prvá.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : homecrux.com, dailymail.co.uk, spanish.china.org.cn