Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dallas chce postaviť najväčší mestský park v USA

Napísal Róbert Bosák, 07.12.2016

Realizáciu nových mestských parkov nepripravuje len Bratislava, ako sme na margo návrhu bratislavského primátora avizovali včera. Tie budú pribúdať po celom svete a niektoré z nich sa stanú skutočným unikátom. Jedným z nich má byť aj obrovský park v americkom Dallase. 

 

Mesto Dallas chystá jedinečný projekt mestského parku a ak sa ho podarí zrealizovať, zatieni aj preslávený Central Park v New Yorku. Autori Triniti River Parku totiž začali pripravovať najväčší projekt svojho druhu, aký bol kedy v USA navrhnutý. Podľa prvých vizualizácií má ísť o obrovský vegetačný kolos, ktorý bude zároveň plniť praktickú aj bezpečnostnú funkciu.

 

Rekordná výmera mestského parku

 

Nie je to New York, Chicago, Los Angeles ani iná popredná americká metropola, kde sa tím architektov zoskupený okolo Michaela Van Valkenburgha púšťa do realizácie najväčšieho mestského parku v USA. Za vhodnú lokalitu bol zvolený Dallas, v ktorom má vzniknúť park s celkovou plochou 4050 hektárov. Na zámorské pomery je to rekordne veľa, čo robí z parku unikát v tejto oblasti urbanistických riešení.

Zdroj: www.dallassouthnews.org

 

Park bude chrániť mesto pred záplavami

 

Túžba po veľkej oddychovej zóne, v ktorej budú mať obyvatelia možnosti na šport, kultúru a rekreáciu, nie je jedinou motiváciou k realizácii megalomanského projektu. Kľúčovú úlohu zohráva aj snaha chrániť mesto pred hroziacimi záplavami, ktoré sa z dôvodu polohy na rieke Trinity pravidelne opakujú. Okrem 2800- hektárovej plochy plnej stromov tak v areáli parku pribudnú viaceré vodné kanály a systém 8 jazier znižujúcich povodňové riziká.

Zdroj: www.dallasnews.com

 

50 miliónová finančná injekcia na realizáciu

 

Projekt sa skladá z viacerých častí, ktoré sa budú realizovať postupne. Mestský park má prísť až na záver, čím dá za celou realizáciou úspešnú bodku. V posledných dňoch sa definitívne vyriešil aj problém s financovaním, nakoľko autorom bolo prisľúbených ďalších 50 miliónov dolárov. Táto finančná injekcia len potvrdila, že mesto v spolupráci s mnohými súkromnými investormi túži po novom parku a už v najbližších rokoch ho chce vidieť dokončený.

Zdroj: www.dallasnews.com

 

Text : Róbert Bosák

Foto : nbcdfw.com, dallassouthnews.org, dallasnews.com