Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

České Budějovice zdobí unikátna obytná socha

Napísal Róbert Bosák, 10.03.2020

Ojedinelý, no reálny nápad, ktorý sa podarilo zrealizovať už niekoľkým sochárom. Po novom k nim patrí aj Michal Trpák, ktorého práca je takisto príkladom, že funkčnými a praktickými budovami môžu byť aj tzv. obytné sochy.

Zdroj: www.impuls.cz


So sochárskymi veľdielami, ktoré môžu okrem estetického zážitku poslúžiť aj ako miesto na bývanie či prácu, sa stretávame minimálne. V prípade jedného z najnovších diel spomínaného umelca Michala Trpáka má ísť dokonca o prvú obytnú sochu v celom Česku. Napriek tomu, že sa jedná o premiérové dielo tohto druhu, výsledok prekonal všetky očakávania.

Zdroj: michaltrpak.com


Objekt bol vymodelovaný ako socha

 

Rodák z Českých Budějovíc skĺbil skúsenosti zo sochárstva a znalosti z architektúry, vďaka čomu sa mu podarilo vybudovať takéto unikátne dielo. Jedná sa o 3-poschodový objekt, ktorý však má ďaleko od klasickej stavby aj klasickej sochy. Názov obytná socha ale nesie pre svoj spôsob realizácie, ktorý vsádzal skôr na sochársky ako architektonický postup. V rámci neho sa najprv vymodelovala budova, až potom prišlo k tvorbe návrhu, ktorý určil konečný vzhľad.

Zdroj: michaltrpak.com


Socha je prístavbou zubnej ordinácie

 

Toto dielo je síce vnímané ako obytná socha, no jeho funkcia nie je čisto obytná. Netypický objekt navrhnutý v organickom tvare bol zriadený ako prístavba zubnej ordinácie, ku ktorej patrí aj pivnica a zubné laboratórium. O nič menej nezvyčajné nie sú ani vnútorné priestory, ktoré sú takisto prevedené v sochárskom štýle. Za zmienku stojí aj decentne zvolená farebná výzdoba, resp. farebné zariadenie, ktoré dopĺňa bielo-sivé steny.

Zdroj: michaltrpak.com 


Pre milovníkov nekonvenčnej architektúry môže byť prehliadka tejto stavby povinnou jazdou. Na to však nemusia byť iba obyvatelia Českých Budějovíc, prípadne pacienti zubára, ktorému obytná socha patrí. Pozoruhodné dielo je totiž prístupné ako atrakcia, ktorá má prilákať snáď každého, kto sa vyžíva v nadčasových organických stavbách.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.impuls.cz, michaltrpak.com