Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Česká architektúra si pripomína výročie narodenia Bohuslava Fuchsa

Napísal Róbert Bosák, 24.03.2020

Dnes je to presne 125 rokov od narodenia jedného z najrešpektovanejších česko-slovenských architektov. Aj keď Bohuslav Fuchs už nie je medzi nami, mnohé z jeho diel sú súčasťou českých a slovenských miest aj po vyše 40 rokoch od jeho smrti.

 

Bohuslavom Fuchsom sa jeho rodina, priatelia a kolegovia rozlúčili ešte v roku 1972. Jeho práca však žije naďalej. Počas svojej dlhoročnej kariéry sa totiž podieľal na vzniku viacerých budov, ktoré sú dodnes symbolom rozkvetu modernej architektúry v medzivojnovom období, prípadne spomienkou na výstavbu tesne po 2. svetovej vojne.

Zdroj: ceskatelevize.cz


Na konte má viac ako 150 stavieb

 

V prípade B. Fuchsa môžeme hovoriť o spojení kvantity aj kvality. Počas viac ako 40 rokov aktívnej kariéry sa mu podarilo navrhnúť, prípadne sa podieľať na návrhoch vyše 150 stavieb. Najviac ich vyrástlo v Brne, no v zozname jeho návrhov nechýbajú ani budovy z iných kútov Moravy či z rôznych častí Slovenska. Za pozornosť však nestojí iba široká oblasť pôsobnosti, ale aj rôznorodosť budov od klasických rodinných domov cez hotely po kúpeľné komplexy.

Zdroj: ceskatelevize.cz


Niektoré z diel Bohuslava Fuchsa:

 

Dom umenia (Brno)

Zdroj: dum-umeni.cz


Hotel Avion (Brno)

Zdroj: gotobrno.cz


Pavilón mesta Brno (Brno)

Zdroj: wikipedia.org – Jan sapak


Moravská banka (Brno)

 

Zdroj: turistika.cz


Zotavovňa Morava (Tatranská Lomnica)

Zdroj: wikipedia.org – Petr Vilgus


Hotel Klostermannova chata (Modrava)

Zdroj: wikipedia.org – Dingoa


Viaceré z Fuchsových diel si získali pozornosť aj v zahraničí. Podľa mnohých odborníkov sa jeho práca dokonca podieľala na formovaní modernej európskej architektúry 20. storočia. Nie náhodou sa zapísala do histórie veľkými písmenami a v oblasti architektúry si ju pripomíname aj po rokoch od Fuchsovej smrti.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: ceskatelevize.cz, dum-umeni.cz, gotobrno.cz, wikipedia.org – Jan sapak, turistika.cz, wikipedia.org – Petr Vilgus, wikipedia.org – Dingoa