Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavské bábkové divadlo hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie

Napísal Róbert Bosák, 05.04.2021

Od začiatku príprav kompletnej rekonštrukcie Bratislavského bábkového divadla prešlo už 13 rokov. Ani po takejto dlhej dobe sa stále nemôže pochváliť vynoveným vzhľadom. Aktuálne sa však črtá príležitosť, ktorá by mohla priniesť požadovaný výsledok.


História kultúrnej inštitúcie siaha do roku 1957, kedy sa po prvýkrát otvorili brány Štátneho bábkového divadla. V roku 2002 prešlo pod Bratislavský samosprávny kraj (BSK), s čím sa zmenil aj jeho názov na Bratislavské bábkové divadlo (BBD). BSK o pár rokov avizoval kompletnú rekonštrukciu, ktorá sa v roku 2018 aj začala, no zhotoviteľ od obnovy nakoniec upustil. Ďalšia šanca prišla pred pár dňami.

Zdroj: Facebook/Juraj Droba 


Kompletná rekonštrukcia bábkového divadla

 

V rámci zákazky, ktorú BSK zadal do vestníka Úradu pre verejné obstarávanie, sa počíta s kompletnou renováciou budovy na Dunajskej ulici v Bratislave. Tá má zahŕňať vonkajšiu aj vnútornú rekonštrukciu, v rámci ktorej prebehne hneď niekoľko úprav. Ich výsledkom má byť vynovený vzhľad divadla aj komfortnejšie vnútorné priestory. Celá obnova by mala trvať najviac 30 mesiacov.

 

Rekonštrukčné práce v bábkovom divadle:

 

- divadlo bude mať nové zvukové aj svetelné technológie

- v rámci realizácie má byť zriadené celkom nové javisko

- plánovaný je nový foyer a úpravou prejde aj hľadisko

- zhotoviteľ vymení okná a postará sa o úpravu omietok

- v administratívnej časti divadla sa má vybudovať výťah

- súčasťou nového vzhľadu budovy bude zelená strecha

- BSK zvažuje aj nové farebné riešenie vonkajšej fasády

Zdroj: theatre-architecture.eu 


Náklady na rekonštrukciu takmer 3 mil. €

 

Zoznam plánovaných rekonštrukčných prác si vyžiada vysoké náklady. Tie majú podľa BSK dosiahnuť necelé 3 mil. €. Predbežná cena zákazky, ktorá bola zverejnená vo vestníku ÚVO, je 2 980 977 € bez DPH. Konečná čiastka sa ešte môže trochu upraviť, no veľké rozdiely sa v porovnaní s aktuálnou predbežnou cenou neočakávajú.

 

Záujemcovia o zákazku majú čas do 16. apríla

 

BSK už má k dispozícii stavebné povolenie, takže rekonštrukcia bábkového divadla vyzerá opäť o niečo reálnejšie. Ďalším krokom je práve výber zhotoviteľa, ktorý vzíde zo spomínanej súťaže. Do tej sa môžu záujemcovia prihlásiť do 16. apríla, kedy sa príjem žiadostí uzatvorí. Kompetentní chcú potom vybrať najlepšiu ponuku, ktorej autor zvládne celú renováciu a vráti Bratislavské bábkové divadlo opäť na scénu.

Zdroj: theatre-architecture.eu


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Zdroj foto: Facebook – Juraj Droba, theatre-architecture.eu