Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavská Stará radnica hostí výstavu o problematike bezdomovectva

Napísal Róbert Bosák, 13.02.2020

Viac pochopenia, možno súcitu či dokonca snahy pomôcť. Nielen to v nás môže vyvolať bratislavská výstava, ktorú pred týždňom sprístupnili v priestoroch Starej radnice. Tá má návštevníkom priblížiť život bezdomovcov z úplne inej perspektívy.

 

Výstava Dymová hora sledujúca život bezdomovcov, ako aj jeho príčiny a dôsledky, prišla do Bratislavy až z českého hlavného mesta. Tam sa kedysi nachádzala smutne slávna lokalita s rovnomenným názvom, ktorá bola známa dlhodobými problémami s bezdomovectvom. Tie trápia aj Bratislavu, ktorá chce ľuďom takisto priblížiť túto problematiku formou nezvyčajnej expozície.

 

Expozícia odhaľuje skrytý život bezdomovcov

 

Na rozdiel od iných múzejných expozícií si Dymová hora vystačí so súčasnými artefaktmi. Podstatnú časť zbierky tvoria rôzne predmety (nielen) dennej spotreby, ktoré majú umožniť nahliadnuť do všedného dňa ľudí žijúcich bez domova, konkrétne niekdajších obyvateľov pražskej Dymovej hory. Predstavené príbehy týchto ľudí zároveň nútia návštevníkov výstavy vžiť sa do ich situácie a uvedomiť si, že riziká bezdomovectva číhajú na kohokoľvek.

Zdroj: praha.eu


Príčiny bezdomovectva sú aj v drahom bývaní

 

Súčasťou výstavy je aj inštalácia, ktorá sa venuje práve rizikám, resp. príčinám, kvôli ktorým ľudia prichádzajú o domov. Jedná sa o inštaláciu Bývanie je (nám) drahé, ktorá dopĺňa celú výstavu o poznatky z danej problematiky v Bratislave. S tým sa spája aj detailnejší náhľad do prepojenia aktuálneho diania na bytovom trhu s rizikami, ktoré toto dianie v spojitosti s možnou stratou bývania zvyšuje.

Zdroj: bkis.sk 


Výstavu dopĺňa bohatý sprievodný program

 

Prehliadka nezvyčajnej expozície nie je jediným bodom programu, ktorý výstava ponúka. Jej súčasťou je aj bohatý sprievodný program, v rámci ktorého majú návštevníci šancu navštíviť viaceré podujatia. Tie budú prebiehať vo vybraných dňoch až do 26. apríla, kedy sa Dymová hora v Bratislave ukončí. Každé z nich sa bude týkať spomínanej problematiky, no s celkom iným poňatím tejto témy.

Zdroj: bkis.sk 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: bratislava.sk

Zdroj foto: bratislava.sk, praha.eu, bkis.sk