Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislavčania zaplatia za teplo opäť o niečo menej

Napísal Róbert Bosák, 17.02.2017

Dobrá správa pre Bratislavčanov! Aspoň pre tých, ktorí odoberajú teplo od spoločnosti Bratislavská Teplárenská. Tá avizovala tohtoročné znižovanie cien za dodávky tepla, čo (nielen) majiteľom domácností v hlavnom meste ušetrí ďalšie peniaze.

 

Pred niekoľkými dňami obletela médiá ďalšia dobrá správa spojená s cenami energií. Štátna spoločnosť Bratislavská Teplárenská totiž informovala o poklese cien za teplo, ktoré pomôžu tisícom Bratislavčanov ušetriť nejaké eurá navyše. Síce nejde o žiadne honosné čiastky, no v spojitosti so zlacňovaním ďalších energií sa úspora nazbiera na niekoľko desiatok eur ročne.

Zdroj: e-mostecko.cz 

Ceny tepla sa znižujú o 2,1%

 

Obyvatelia hlavného mesta, ktorí odoberajú teplo práve od tejto spoločnosti, zaplatia o 2,1% menej. Tento medziročný pokles sa nejaví ako nejaká extra veľká úspora, no u domácností odoberajúcich nadpriemerný objem tepla to môže činiť pár desiatok eur ročne. Hovorkyňa spoločnosti objasňuje situáciu s tým, že podľa jej slov odberatelia ušetria priemerne 16€.

 

Výdavky za teplo klesnú druhý rok po sebe

 

Tohtoročný pokles cien tepla v Bratislave nie je žiadnou novinkou. Bratislavská Teplárenská tým nadväzuje na zlacňovanie z minulého roka, kedy sa odberatelia mohli tešiť rovnakému kroku. Cena za kilowatt hodinu tak za posledné 2 roky klesla už na 0,0738€, čo je o 0,0024€ menej.

 

Vývoj cien tepla od Bratislavskej teplárenskej:

 

Rok

Cena/kWhod

2017

0,0738€

2016

0,0754€

 2015

 0,0762€

Zdroj: okay.sk 

Aj keď dodávky tepla od vyššie spomínanej spoločnosti sa netýkajú celej Bratislavy, počet odberateľov je dosť vysoký. Okrem majiteľov domácností ide o rôzne inštitúcie a v zozname klientov sa nájde aj niekoľko priemyselných areálov. Každý z nich tak v tomto roku zaplatí za teplo opäť o niečo menej, takže buď bude intenzívnejšie kúriť alebo si nechá zopár drobných navyše.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : asb.sk, e-mostecko.cz, okay.sk