Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Apartmány v tvare šišiek zavesené na stromoch talianskych Álp

Napísal Róbert Bosák, 16.12.2017

Rozvoj ekoturizmu v Alpách podporil aj expanziu architektúry zameranej na rekreačné drevostavby. Medzi nimi nájdeme viacero kreatívnych veľdiel a k tým najzaujímavejším patria aj drevené chaty v tvare veľkých šišiek, ktoré zdobia horskú dedinku Ugovizza.

 

Jedinečný dizajn, kvalitné spracovanie, splynutie s okolitou prírodou alebo ohľad na životné prostredie. Superlatívov, ktoré prischli netradičným chatám v alpskej dedinke Ugovizza, je viacero. Napriek všetkým z nich by však tieto apartmány nestrhli takú pozornosť, ak by ich nezrealizovali v tvare šišiek a nezavesili priamo medzi koruny stromov.

Zdroj: concreteplayground.com

 

Luxusné chaty v netradičnom prevedení

 

Návrh apartmánov v tvare šišiek vznikol dávnejšie, no realizovať sa začal až po tom, čo Luca Beltrame vyhral jednu z medzinárodných súťaží zameraných na realizáciu domov v korunách stromov. Porota totiž vytušila, že návrh dvoch luxusných apartmánov s takýmto netradičným dizajnom sa postará o unikátny objekt, ktorý zažiari na scéne s drevostavbami.

Zdroj: lucabeltrame.com 

Za vhodný materiál vybrali modrín

 

Pri výbere materiálov sa zrejme dlho nepremýšľalo a vzhľadom k polohe objektov priamo medzi stromami bolo jasné, že apartmány budú celé z dreva. Kým na obloženie fasády sa použil modrín a z neho vyrobený estetický šindeľ imitujúci povrch šišky, interiér skrášľuje útulné prostredie vytvorené idylickým nádychom vyplývajúcim z prirodzeného odtieňa tohto druhu svetlého dreva.

Zdroj: pinterest.com

 

Šiškové apartmány v niekoľkých číslach:

 

- chaty sú zavesené na stromoch vo výške 2,5 m nad zemou

- vrchol oboch objektov siaha na úroveň 10 m

- celková výmera apartmánov dosahuje 70 m2

- dispozícia chatiek je tvorená 3 poschodiami

Zdroj: pinterest.com  

Miest, ktoré vám umožnia prežiť sviatočnú atmosféru v rozprávkovej atmosfére, je v Európe mnoho. V prípade týchto netradičných apartmánov však môžete okúsiť nielen čaro Álp, ale aj život vo futuristickej chate, ktorá môže udať smer novodobej výstavbe rekreačných objektov z dreva. Aj keď chaty boli pôvodne vybudované na súkromné účely, majitelia ich ponúkajú na prenájom, takže ak pôjdete na sever Talianska, máte šancu na trochu nezvyčajnej dovolenky.   

 

Text: Róbert Bosák

Foto: lucabeltrame.com, concreteplayground.com, pinterest.com