Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 rokov po požiari na Krásnej Hôrke

Napísal Róbert Bosák, 12.03.2019

Jeden z najkrajších hradov východného Slovenska je už pár rokov mimo hry. V nedeľu totiž ubehlo 7. výročie požiaru, ktorý vyradil Krásnu Hôrku z mapy najobľúbenejších turistických cieľov svojho regiónu.

Zdroj: www.panorama.sk 


Sobota, 10. marec 2012. Deň, kedy Slováci chodili s nádejou na lepšiu budúcnosť k volebným urnám. Niekoľko stoviek ľudí volilo aj v Krásnohorskom Podhradí. Bohužiaľ, mnohí z nich si cestou pozreli smutné živé obrázky z požiaru na hrade, ktorý sa už zopár storočí vypína ponad ich obec.

Zdroj: www.medievalarchives.com


Krásnu Hôrku zasahuje požiar

 

Požiar na jednom z najnavštevovanejších východoslovenských hradov vypukol medzi 13:00 a 15:00 počas spomínanej marcovej soboty. Jeho príčinou mal byť oheň šíriaci sa z okolitého trávnatého porastu, ktorý sa údajne vznietil po snahe 2 chlapcov pripáliť si cigaretu. Onedlho sa dostal do hradného areálu, kde začal poškodzovať nielen exteriér, ale aj expozície vo vnútri objektu.

Zdroj: www.obeckrasnohorskepodhradie.sk


Požiar napáchal značné škody

 

Nech je pravda o príčine požiaru akákoľvek, jeho dôsledky boli viac ako rozsiahle. Riešiť ho muselo až 84 hasičov podporených zásahom vrtuľníka, pričom likvidovania tohto požiaru sa zúčastnilo aj 47 policajtov. Napriek tomu, že oheň sa ešte v ten istý deň podarilo dostať pod kontrolu, stihol napáchať slušné škody. Tie sa netýkali len hradnej budovy s jeho areálom, ale aj 10 % podielu všetkých expozícií, ktoré boli zničené.

Zdroj: www.poistenie.sk


Obnova hradu stále pokračuje

 

Požiar na Krásnej Hôrke bol dosť smutnou udalosťou pre celé Slovensko. Krajina skoro prišla o cenný historický klenot. To však nechceli dovoliť ani kompetentní, ani dobrovoľní darcovia, ani kultúrne organizácie. V októbri 2012 sa tak začalo s prvou etapou obnovy pamiatky, počas ktorej sa zachraňovali mnohé exponáty. Druhá etapa priniesla renováciu strešných konštrukcií a priľahlých časti hradu. Aktuálne je na programe obnovy tretia etapa, na ktorej ukončenie sa zatiaľ stále čaká.

Zdroj: www.flickr.com

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.fromatravellersdesk.com, www.panorama.sk, www.medievalarchives.com, www.obeckrasnohorskepodhradie.sk, www.poistenie.sk, www.flickr.com