Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 netradičných ubytovacích objektov na slovenskej hotelovej mape

Napísal Róbert Bosák, 12.04.2019

Originalita, nápaditosť, kreatívny prístup, snaha vynikať, to všetko vedie hotelierov k prevádzkovaniu netradičných ubytovacích zariadení. Niekoľko takých nájdeme aj u nás a 6 z nich vám ako inšpiráciu pri snívaní o výnimočnom dovolenkovom pobyte teraz predstavíme.


1. Hotel Dália – prvý slovenský eko hotel (Košice)

Aj keď vzhľad košického Hotela Dália nepôsobí nezvyčajne, jeho eco friendly prevedenie sa postaralo o poriadnu dávku originality, aspoň na slovenské pomery určite. Okrem využívania recyklovaných materiálov a obnoviteľných zdrojov energie vsádza filozofia hotela na osvetu o recyklácii a možnostiach redukcie odpadu. Ekologický štýl dopĺňa aj gastronomická ponuka zameraná na spracovanie biopotravín.

Zdroj: www.booking.com


Zdroj: www.booking.com


2. Malužinská rozprávka – chalúpka starých materí (Malužiná)

Druhé z ubytovacích zariadení nie je celkom netradičným, pretože jeho vybavenie a celkový dizajn vystihuje práve klasické slovenské tradície. Malužinská rozprávka však nie je bežným typom hotela či penziónu, na aké sú turisti cestujúci po Slovensku zvyknutí. Jedná sa o útulný domček vybavený rozprávkovými vzormi a doplnkami, čím ponúka ideálne ubytovanie najmä rodinám s deťmi.

Zdroj: mapcarta.com 


Zdroj: www.nehnutelnosti.sk


3. Folklórna chyža – zážitkové ubytovanie pod zámkom (Bojnice)

Folklór, ľudové motívy a život v útulných chalúpkach, v tomto duchu bolo zriadené aj ďalšie z našich unikátnych ubytovacích zariadení. Okrem vybavenia v duchu dedinských zvykov sa Folklórna chyža môže pochváliť skvelou polohou len kúsok od Bojnického zámku. Súčasťou chalúpky je záhrada s grilom, ktorá dopĺňa pestrý zoznam možností, ako si užiť pobyt v tomto ľudovom štýle.

Zdroj: www.nehnutelnosti.sk 


Zdroj: www.booking.com


4. Treehouse - domček v korunách stromov (Trenčianske Teplice)

Za ďalším objektom sa vyberieme do obľúbeného kúpeľného mestečka. Les v Trenčianskych Tepliciach ukrýva malý zrubový domček postavený priamo na strome. Nakoľko toto obydlie s výmerou len 15 m² nemá vodu ani elektrinu, pobyt v ňom vás prevedie do úplne iného sveta. Za noc v nezvyčajnom dome pre 4 osoby ale zaplatíte od 100 do 140 € v závislosti od dátumu nocľahu.

Zdroj: www.teplice.sk 


Zdroj: www.treehouse.sk


5. Penzión Lobster – exotické domčeky na vode (Senecké jazerá)

Šikovné útulné domčeky, v ktorých sa dá okúsiť trochu iný spôsob života, nájdeme aj v Senci, presnejšie na Seneckých jazerách. V tomto prípade zohráva kľúčovú úlohu exotika obohatená o trochu luxusu. V niektorých bungalovoch podlahu nahrádza sklo, čiže hostia si užijú napr. aj pohľad pod hladinu jazera. Takéto dobrodružstvo v 2-lôžkovej izbe ich vyjde na 80 €/noc.

Zdroj: cz.revngo.com 


Zdroj: www.rekreacni-ubytovani.cz


6. Hotel Majolika – premena fabriky na útulný hotel (Modra)

História s industriálnym nádychom pretransformovaná na exkluzívny nadštandard pre firmy aj jednotlivcov. Aj o tom je jeden z hotelov v obľúbenom vinárskom mestečku, ktorý ponúka ubytovanie v bývalej továrni na výrobu keramiky. Hostia sa tak v rámci pobytu môžu zasvätiť do tajov tohto remesla v múzejnej časti priamo v budove. No nielen to. Čakajú na nich aj zážitky vo wellness, chutná podzemná reštaurácia či posedenie vo vyhliadkovej vežičke.

Zdroj: www.booking.com 


Zdroj: www.amoma.com


Pozn. na záver: Šestica uvedených objektov nie je žiadnym rebríčkom ani poradím, ktorého cieľom by bolo hodnotiť, ktoré z objektov sú naj. Ide o ľubovoľný výber zariadení, ktorých vzhľad, prevedenie alebo vybavenie patria k regionálnym, resp. slovenským unikátom a môžu čitateľom poslúžiť ako užitočný dovolenkový tip.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.booking.com, mapcarta.com, www.nehnutelnosti.sk, www.teplice.sk, www.treehouse.sk, cz.revngo.com, www.rekreacni-ubytovani.cz, www.amoma.com