Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3D budovy sú budúcnosť – V Dubaji vytlačili aj kancelársky komplex

Napísal Róbert Bosák, 13.10.2016

Len 19 dní práce a menej ako 125 000€, presne toľko stačí na realizáciu moderného kancelárskeho komplexu pomocou špeciálnej 3D tlače. Neuveriteľný projekt z Dubaja opäť ukázal pozitíva tejto technológie, ktorá má údajne zmeniť svet.

Zdroj: blog.casa.it

 

Ak sa čínske firmy zamerané na 3D budovy môžu pochváliť prvými vytlačenými domami, dubajská vláda ide ďalej a ukazuje nám, ako tlačiť kancelárske objekty. Revolučný úspech v stavebníctve má na svedomí miestna Nadácia Budúcnosti, ktorá vďaka 3D tlači zrealizovala prvý kancelársky komplex tohto druhu a prispela k ďalšiemu pokroku v stavebníctve.

Zdroj: www.objevit.cz

 

Cieľ projektu – Ukázať, že pomocou 3D tlačiarní sa dá stavať omnoho efektívnejšie, pričom výstavba trvá pomerne kratšie a investorov vyjde niekoľkonásobne menej.

 

Realizácia objektu - 17 dní na tlač budovy a len neuveriteľné  2 dni na jej záverečnú montáž. Zatiaľ neexistuje efektívnejšia stavebná metóda ako využitie 3D tlačiarní.

 

Finančné náklady - Podľa iniciátorov projektu dosiahli celkové náklady na realizáciu okolo 125 000€. Pri výmere 250m2 ide v porovnaní s klasickou budovou s rovnakou výmerou o 50 až 70% úsporu.

 

Parametre budovy – Výška objektu dosahuje 6,1 metra, dĺžka siaha do 36,6 metra a šírka sa rozpína do 12,2 metra, pričom budovu zrealizovali so spomínanou výmerou 250m2.

 

Vízia Nadácie budúcnosti – Do roku 2030 má byť údajne 25% všetkých budov situovaných v Dubaji zrealizovaných pomocou 3D tlače.

Zdroj: www.objevit.cz

 

Technológia 3D tlače stále napreduje a po úspešných realizáciách vytlačených domov prišiel ďalší krok vpred. Prvý kancelársky objekt zrealizovaný touto metódou je obrovským zlomom v stavebníctve, ktorý môže znamenať viac ako len príchod nových postupov. Už teraz je jasné, že 3D budovy si získajú svoje miesto. Otázne ostáva, kedy tento veľký boom vypukne.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : blog.casa.it, objevit.cz